Galaxy S4 telefon almadan önce iyi düşünün!

Samsung’un lider modeli Galaxy S4'ün, hafıza konusunda problemli olduğu duyuruldu.

Galaxy S4 telefon almadan önce iyi düşünün!

Galaxy S4, yayınladığı video görsel ve gerçekleştirdiği harika etkinlikten sonra dünya pazarına sunulmaya hazır. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan Türkiye lansmanı değerlendirmesinin ardından hafıza konusunda ince bir detaya rastlanmış.

Silikon Vadisi'ne göre Galaxy S4 modelinin gelişmişliği hakkında, “teknolojinin sonu”, “adeta bir bilgisayar” gibi cümleler yaygınlaşırken, bilgisayarı andıran hafızası da dikkatleri çekti. Bildiği üzere Samsung’un lider modeli Galaxy S4, 16/32 ve 64 GB + MicroSD depolama alanı seçenekleriyle geliyor. 

Peki bilgisayarla benzerlik gösterdiği nokta neresi? 16 GB yeterli mi? İşte bu soruların cevabı ise kafa karıştırıcı. Teknoloji forum sitelerinde birçok üye tarafından şikayete dönüşen paylaşımların arasında Samsung’un bir depolama kusuru yer alıyor. Ekran resminin de paylaşıldığı paylaşımda, 16 GB dahili hafızanın, neredeyse 8 GB’ı sistem dosyaları tarafından kullanılıyor. 

16 GB depolama alanı olarak satışa sunulsa da, yalnızca 3 sosyal medya uygulamasıyla ve multimedya içeriği olmadan neredeyse kullanılabilir alan 8 GB’a düşüyor. 8 GB elbette ki birçok kullanıcı için yeterli sayılabilse de, 16 GB alana sahip olmak isteyen kullanıcıların yalnızca 8 GB’ını kullanılabiliyor. 

MicroSD kart ile gerekli depolama takviyeleri yapılıyor olsa da, sistem dosyalarının bu kadar fazla bir yere sahip olması, Windows 8 yüklü bir Notebook’u andırıyor. HTC’nin One modelinde de rastlanılan 7 GB’lık sistem dosyalarının göze batmaması ise 16 yerine 32 GB dahili hafıza bulunması olabilir.
<< Önceki Haber Galaxy S4 telefon almadan önce iyi düşünün! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER