Gmail hesabınız tehdit altında

Gmail ya da başka adresinize gelen Google Docs dosyalarını açmayın. Sahte dosyalarla hesabınız çalınabilir

Gmail hesabınız tehdit altında

Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google'ın bulut depolama hizmeti Google Drive'ı kullanan hacker'lar sahte dosyalar göndererek kullanıcıların hesaplarını çalıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Gmail dahil herhangi bir e-posta adresine gelen Google Docs dosyalarını açmayın. Zira hacker'lar Google'ın arayüzünü birebir kopyalayarak size sanki bir dosya gönderiyormuş gibi(özellikle cinsel içerikli dosyalar) mail'inize dosya linki gönderiyor. Bu linke giren kullanıcılardan ise Google hesap ve şifreleri isteniyor.

Ancak bu hesap ve şifrenin girileceği ekran elbette sahte. İşin kötüsü ise Google'ın orjinal sayfası ile sahtesinin neredeyse birbirinden ayrılamayacak kadar benzemesi. Kullanıcılar bu bilgilerini girdikten sonra size vaadedilen dosya bilgisayarınıza indiriliyor; zira bu dakikadan sonra gerçekten de Google'ın ilgili dosyasının bulunduğu linke yönlendiriliyorsunuz. Böylece kullanıcılar hiçbir şeyden şüphelenmeden dosyayı indiriyor.

Sahte dosyanın bulunduğu sayfayı orjinalinden ayırmanın yolu olmadığından özellikle e-posta adresinize gelen her Google Docs dosyasını açmamanızı ve linke tıklamamanızı öneriyoruz. Güvenilir olmayan kaynaktan gelen dosyalar aracılığıyla hesaplara giren hacker'lar bu şekilde şifreleri çalmış oluyor.

 
<< Önceki Haber Gmail hesabınız tehdit altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER