Google'dan ses getirecek itiraf

Google, mailler de dahil kullanıcılarının her hareketini izlediğini itiraf etti..

Google'dan ses getirecek itiraf

ABDli internet devi Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google, Salı günü gizlilik poliçesini yeniledi. Businessinsider'da yer alan habere göre, yenilenen poliçeye eklenen yeni bir madde ile Google, kullanıcılarının her hareketini izlediğini itiraf etti. 

"Otomatik sistemlerimiz sizin e-mailleriniz dahil içeriklerinizi, arama sonuçlarınızı uyarlayıp spam ve virüslerden temizlemek, size daha iyi neticeler sunabilmek için analiz ediyor. Bu olay içerik gönderildiğinde, alındığında ya da depolandığında gerçekleşiyor" maddesine göre Google, kişisel bilgisayardan, Android işletim sistemi yüklü telefonlardan, Google hesabı yüklü herhangi bir internet tarayıcısı ya da Coogle Chrome üzerinden yapılan her hareketi takip ediyor. G-mail hesabı ile çalışan herhangi bir uygulama, her dakika Google'ın analizinden geçiyor.

Google uygulamaları üzerinden gerçekleştirilen her hareket ve yüklenen her veri için Google'a otomatik olarak kullanım lisansı verildiğine dair bir diğer ilginç maddeye göre ise Google yüklenen her veriyi kullanma hakkına sahip oluyor.. 

Google'a e-mailleri izlediği gerekçesiyle 2013'de dava açıldı. Davacı gerekçesi olarak gizliliği ihlal yasalarını gösterdi. Fakat geçtiğimiz ay mahkeme dava hakkında takipsizlik kararı verdi. 

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA 

Yapılan değişiklikle ilgili Habertürk'e açıklamada bulunan Google yetkilileri, “Hizmet şartlarımızın yalın ve kullanıcılar tarafından kolay anlaşılır olmasını arzu ediyoruz. Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde bize ulaşan geri bildirimler doğrultusunda 15 Nisan 2014 tarihinde yapılan değişikliklerin, hizmet şartlarımızın kullanıcılar açısından daha anlaşılır olmasını sağlayacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı..

<< Önceki Haber Google'dan ses getirecek itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER