Gran Turismo 7 geliyor!

Araba oyunlarının ünlüleri sıralamasında başı çeken Gran Tourismo serisinin yeni bölümünün 2015’te yayınlanacağı duyuruldu.

Gran Turismo 7 geliyor!

Araba oyunlarının ünlüleri sıralamasında başı çeken  Gran Tourismo serisinin yeni bölümünün 2015’te yayınlanacağı duyuruldu. 

Oyunun yapımcı şirketi Polyphony Digital tarafından yapılan açıklamaya göre oyun Play Station 4 için çıkacak ve Gran Turismo 6’da gerçekleştirilemeyen her şey bu yeni araba oyununda mevcut olacak. Ünlü oyun stüdyosunun başında bulunan isim olan Kazunori Yamauchi, Gran Tourismo 7’yi geliştirmenin PS3’e oranla PS4’te daha kolay gerçekleştiğini belirtti. Az bir olasılıkla 2016’ya ertelenmesi de konuşulan oyunun nasıl olacağı ve ne gibi yenilikler getireceği büyük bir merak konusu. 

Gran Turismo 6 Hakkında

6 Aralık 2013 tarihinde oyun piyasasına sürülen serinin en son oyunu PS3 için geliştirilmişti. Araba yarışı oyunu deneyimini en gerçekçi şekilde yansıtan ve milyonlarca kişi tarafından satın alınan oyunun başarısı oldukça yüksek oldu. Birçok Avrupa ülkesinde en çok satan oyunlar listesine giren Gran Turismo 6, İngiltere’de yılın en çok satın alınan oyunu ünvanını da almaya da hak kazandı. Oyunun test sürücüleri arasında F1 pilotları Sebastian Vettel ve Bruno Senna da bulunuyor. Bu da oyunun geliştirilmesine ne kadar önem verildiğini vurgulamaktadır.

Polyphony Digital Hakkında

Dünyaca ünlü teknoloji devi Sony ile bağlantısı bulunan oyun şirketi, ünlü oyun konsolu Sony Playstation için araba oyunları üretmektedir. Bugüne kadar çıkan en ünlü araba oyunları arasında Gran Turismo serisi gelmektedir. 1998 senesinde kurulan şirketin başında Kazunori Yamauchi bulunmaktadır. Merkezi Tokyo’da bulunan oyun şirketinin bünyesinde 250’den fazla çalışanı vardır.

Önümüzdeki Dönemde Çıkması Beklenen Diğer Araba Oyunları

Teknoloji fuarı E3 2014’te çıkacağı duyurulan The Crew adındaki MMORPG araba yarışı oyununun çıkış tarihi 11 Kasım 2014. Açık dünyada oynanacak olan ve araba oyunları severler tarafında merakla beklenen oyunda en çok dikkat çeken şey, oyunun tüm ABD ülkesinin haritasına sahip olması. Bu kadar büyük bir oyun haritasına sahip olan The Crew, harita üzerindeki birçok yarış etkinliğiyle oyuncuların Online olarak birbirleriyle yarışmasını sağlayacak.

Kasım 2014’te çıkacak bir başka araba oyunu da araba yarışı simülasyonu olan Project CARS.Oldukça etkileyici grafiklere sahip olduğu görülen oyunun tam çıkış tarihi 21 Kasım 2014. PC, Xbox One ve PS4 gibi yeni nesil oyun konsollarına çıkacak olan Project CARS oyun severlerin büyük bir ilgisine sahip. Slightly Mad Studios adlı oyun stüdyosu tarafından geliştirilen oyunun atmosfer ve görsellik yönlerinden diğer oyunlara göre büyük bir avantaja sahip olacağı şimdiden konuşulanlar arasında.

Araba Oyunları Hakkında

Araba yarışı, araba park etme, simülasyon ve benzeri araba konulu oyun türüne araba oyunları denir. Oyun dünyasının en eski zamanlarından günümüze kadar büyük bir oyuncu kitlesi tarafından sevilen ve oynanan araba oyunları, indirilebilir ve büyük boyutlara sahip oyunlar olduğu gibi, Oyun Gemisi www.oyungemisi.com/araba-oyunlari/gibi çeşitli Flash oyun portallarında tarayıcı tabanlı olarak da oynanabilmektedir.

<< Önceki Haber Gran Turismo 7 geliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER