Hem eğitiyor hemde eğlendiriyor

Eğlenceli aktivite ve ingilizce öğrenme oyunu Lingopolis, dünyada hızla yayılıyor.

Hem eğitiyor hemde eğlendiriyor

Lingopolis, oyuncuların hızla İngilizce kelime öğrenmelerini sağlayan bir şehir inşa etme oyunu. Oyunda yeni kelimeler öğrendikçe daha büyük ve eğlenceli binaların kilidini açıyorsunuz. Ama eğer öğrenmeyi ihmal ederseniz, kelime dağarcığınız gibi, şehrinizin de başı belaya giriyor! Bu son derece motive edici yeni oyun başlangıç seviyesindeki (Common European Framework of Reference Levels A1­A2)öğrencileri İngilizcelerini geliştirmeye teşvik ediyor. Yeni seviyeler önümüzdeki aylarda oyuna eklenecek.


Lingopolis bir dizi eğlenceli aktivite ve bulmacalar kullanarak oyuncuları yeniöğrendikleri kelimelerle sınıyor. Ayrıca kelimelerin yazılışlarını öğrenmelerine de yardımcı oluyor. Bu aktivite ve bulmacaları ne kadar hızlı tamamlarsanız o kadar büyük ve sofistike şehirler inşa edebiliyorsunuz.

Lingopolis oynayarak oyuncular

-Günlük İngilizce’de kullanılan kelimelerin yüzde 70’ini oluşturan 1000’den fazla kelimeyi, Cambridge Dictionaries’in dil uzmanlarınca hazırlanmış içerikten yararlanarak, oyunun son derece etkili hafıza algoritması sayesinde hızla öğrenirler ve arkadaşlarıyla yarışarak motivasyonlarını devam ettirirler

Oyunu lingopolis.com adresinde ücretsiz oynayabilirsiniz.
Lingopolis, dünyanın önde gelen İngilizce dil eğitimi yayıncısı olan Cambridge University Press ve dil öğrenme amaçlı sosyal oyunlar hazırlayan Londra bazlı bir şirket olan Playlingo’nun işbirliğinin ürünü.

Cambridge University Press’de Editör Colin Mcintosh: “Araştırmalar gösteriyor ki en iyi öğrenciler en çok kelime bilenler, fakat kelime öğrenmek dil öğrenmenin en çok motivasyon gerektiren yönü. Yeni yılda bu 1000 kelimeyi öğrenmek İngilizceniz için harika bir başlangıç olacak, ve Lingopolis’le bunu eğlenerek yapacaksınız!”



Playlingo’da Öğrenme Tasarımcısı, ve daha öncesinde Istanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretmen olan Ziad Dajani: “Lingopolis, Famville ya da Candy Crush Saga kadar eğlenceli ve motive edici, ama aynı zamanda Cambridge Dictionaries’in uzmanlarınca da desteklenen içerik sayesinde, çok ciddi ve etkili bir öğrenme aktivitesi. Umuyoruz ki bu oyuncularımızın yeni yılda kendi kendilerine verdikleri
İngilizce öğrenme sözlerini tutmalarına yardımcı olacak!”


<< Önceki Haber Hem eğitiyor hemde eğlendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER