İlk yerli akıllı telefon yakında piyasada

Manisa'da üretilen yerli Turkcell T40'lar tüketicilerle buluşmaya hazılanıyor.

İlk yerli akıllı telefon yakında piyasada

Turkcell, Türk mühendis ve tasarımcıları tarafından geliştirilen Turkcell T40’ın üretimini de Türkiye’ye taşıdı. Kısa sürede yaklaşık 100 bin adet satılan Turkcell T40 cep telefonu yerli üretimi yurtdışına paralel olarak Vestel’in Manisa’daki tesislerinde başladı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, yerli cep telefonu ile ilgili, “Turkcell T40 ile yerli üretimde attığımız bu adım, Türkiye’nin teknoloji tarihi adına bir dönüm noktası olacak.” dedi.

Yerli T40’ların üretiminde Türk bayrağının renklerine atıfta bulunularak kırmızı ve beyaz tercih edildi. Turkcell'in yerli akıllı telefonları Ocak ayında satışa sunulacak.

Zaman'ın haberine göre Turkcell T40, çift mikrofon, gürültü engelleyici, konferans görüşmelerinde ve ses tanıma sistemlerinin kullanımı için gelişmiş ses özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Cihaz ayrıca sıfır deklanşör gecikmeli ve flasha sahip 5 MP arka kameraya sahip. Kamerada aynı zamanda yüz tanıma, HDR kalitesinde çekim yapabilme ve otomatik sahne tanıma özellikleri de bulunuyor.

135 gram ağırlığındaki Turkcell T40'da 1.2 GHz'lik çift çekirdekli Qualcomm işlemci bulunuyor. Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi bulunan T40'ın bataryası 240 saatlik bekleme ve 480 dakikalık konuşma süresi sunuyor.
<< Önceki Haber İlk yerli akıllı telefon yakında piyasada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER