İşte Google'ın ilk sürücüsüz otomobili

Google gerçek anlamda çalışan ilk sürücüsüz otomobil prototipini dünyayla paylaştı...

İşte Google'ın ilk sürücüsüz otomobili

Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google sürücüsüz otomobilinin “gerçek ilk kurulumu” olarak nitelendirdiği yeni versiyonunun tanıtımını yaptı. Şirket geçtiğimiz mayıs ayında da benzer görünüme sahip bir otomobilin gösterimi yapmıştı, ancak şimdi söylediğine göre o otomobil sadece erken safhada yapılmış bir taslaktı ve farları bile yoktu.

Google son yedi aydır orijinal taslağın farklı prototiplerini geliştirerek bilgisayar, sensör, direksiyon ve fren gibi mekanizmaları test ediyordu. En sonunda şirket kendi kendine sürüş yapabilen eksiksiz bir prototipe imza atmış oldu.

Sürücüsüz Otomobil Projesinden sorumlu ekibin Google+ üzerinden paylaştığı yazıda, tatil dönemi boyunca test aracıyla sürüşler yapılacağı ve yeni yılda meraklıları Kuzey Kaliforniya caddelerinde görmeyi bekledikleri belirtildi. Test ve öğrenme dönemi sürdükçe ihtiyaç duyulacak geçici elle kontrollerin kullanılmasını sağlayacak güvenlik sürücülerinin otomobili bir süre daha gözetmeye devam edeceği de vurgulandı.


<< Önceki Haber İşte Google'ın ilk sürücüsüz otomobili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER