İşte Twitter'de en çok kullanılan dil

Sosyal medya araştırmalarına göre, en etkin kullanılan paylaşım sitelerinden biri olan Twitter'de, en çok kullanılan dil belli oldu.

İşte Twitter'de en çok kullanılan dil

İşte Sos­yal med­ya araş­tır­ma­la­rı ya­pan Gnip ve­ri­le­ri­ne gö­re Twit­te­r’­da en çok kul­la­nı­lan 8. dil...

İn­gi­liz­ce en çok kul­la­nı­lan dil olur­ken bu­nu sı­ra­sıy­la Ja­pon­ca, İs­pan­yol­ca, Por­te­kiz­ce, En­do­nez­ce, Arap­ça, Fran­sız­ca, Türk­çe, Rus­ça ve Ko­re­ce iz­li­yor.

İlk dört­te­ki dil­le­ri kul­la­nan­lar, Twit­ter kul­la­nı­cı­la­rı­nın ya­rı­sı­nı oluş­tu­ru­yor.  

Gnip üst yö­ne­ti­cis Chris Mo­ody, yaz ay­la­rın­da İs­tan­bu­l’­da­ki pro­tes­to­lar­dan son­ra kul­la­nı­cı sa­yı­sın­da Türk kul­la­nı­cı sa­yı­sın­da dik­kat çe­ki­ci bir ar­tış göz­lem­le­dik­le­ri­ni söy­le­di.

Sesli arama özelliği

Fa­ce­bo­ok uy­gu­la­ma­sı­nın ye­ni gün­cel­le­me­siy­le bir­lik­te kul­la­nı­cı­lar bun­dan son­ra bu­ra­dan ses­li ara­ma da ya­pa­bi­le­cek.

Fa­ce­bo­ok What­sapp ad­lı an­lık me­saj­laş­ma uy­gu­la­ma­sı­nı 16 mil­yar do­la­ra sa­tın al­dık­tan son­ra uy­gu­la­ma­sın­da na­sıl bir ye­ni­li­ğe gi­de­ce­ği me­rak ko­nu­su ha­li­ne gel­miş­ti.

Per­şem­be gü­nü Fa­ce­bo­ok Mes­sen­ger uy­gu­la­ma­sı­na ge­len ye­ni bir gün­cel­le­me ile ar­tık kul­la­nı­cı­lar uy­gu­la­ma üze­rin­den ses­li ara­ma ya­pa­bi­le­cek.


BUGÜN
<< Önceki Haber İşte Twitter'de en çok kullanılan dil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER