Meğersem bunu uzaylılar yapmamış!

UFO meraklıları ile yerel basının dikkatini çeken ekin çemberini kimin yaptığı belli oldu.

Meğersem bunu uzaylılar yapmamış!

ABD’nin California eyaletindeki bir tarlada geçtiğimiz hafta beliren ve UFO meraklıları ile yerel basının hemen dikkatini çeken ekin çemberini, uzaylıların yapmadığı anlaşıldı. UFO takipçilerini üzen haber, ‘ekin çemberinin reklam amaçlı yapıldığını’ belirten bir grafik kartı üreticisinden geldi.

Las Vegas kentinde düzenlenen geleneksel Tüketici Elektronik Fuarı (CES), her yıl olduğu gibi dünyanın dört bir yanındaki teknoloji devlerini bir araya getirdi. Fuarda yer alan grafik kartı üreticisi NVIDIA, CES 2014’ün ilk gününde tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

NVIDIA Başkanı ve CEO’su Jen-Hsun Huang, dün yaptığı açıklamada, California eyaletindeki bir tarlada beliren ve yerel basını ayağa kaldıran ekin çemberinin, kendi marifetleri olduğunu söyledi. Huang, CES 2014’te tanıtacakları yeni bir mobil işlemci için ekin çemberinin reklam amaçlı oluşturulduğunu belirtti.

Huang, “Evet, bu işin arkasında NVIDIA pazarlama ekibi var... Baktığınız ekin çemberi 95 metre çapında“ dedi. Huang, fuarın açılışından önceki gece yaptığı açıklamada, reklamın otomobillerde kullanılacak Tegra K1 grafik işlemcisi için hazırlandığını ifade etti.

‘TEKNOLOJİ-UZAYLI BAĞLANTISI’

Ekin çemberi fikrini ortaya ayan ekipte yer alan Brett Murray, ilk olan reklamın arkasındaki düşünceyi CNN’e anlattı.

Murray, yeni teknolojilerini ‘imkansız derecede ileri’ sloganıyla sunmak istediklerini, bu yüzden ‘uzaylılarla bağlantı kurduklarını’ söyledi.

Murray, tekolojilerini uzaylı bağlantısıyla kurmak için ekin çemberi fikrini seçtikleri belirtti. California’nın kuzeyinde çemberin yapılacağı yer için Hollywood için çalışan bir yer belirleme ekibiyle çalışan NVIDIA, ekin çemberleri yapan İngiliz bir grubun yardımıyla projeyi hayata geçirdi.

Ekip, ekin çemberi tamamlandıktan sonra tarladan gizemli ışınlar yayarak yerel halkın ve basının ilgisini çekmeyi başardı. NVIDIA, yaptığı fazlasıyla ilgi toplamayı başarsa da, bazı UFO meraklılarını da üzdü.


<< Önceki Haber Meğersem bunu uzaylılar yapmamış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER