Nvidia Shield satışa çıkıyor

Nvidia'nın geliştirdiği Shield isimli Android'li oyun konsolu bu ayın sonunda raflardaki yerini alacak.

Nvidia Shield satışa çıkıyor

NVIDIA dün Shield isimli oyun konsolunu bu ayın sonunda (31 Temmuz) satışa sunacağını açıkladı. Normalde cihazın geçtiğimiz ay satışa sunulması gerekiyordu ancak Android’li konsolun üçüncü parti bileşenlerinde yaşanan beklenmedik sorunlar çıkış tarihini erteletmişti.

Shield, 720p çözünürlük sunan 5 inç ekrana sahip bir taşınabilir konsol. Analog kontrolleri ve A/B/X/Y butonları Xbox 360'ın oyun kumandasına benziyor ki bu epey ergonomik bir kumanda. Shield ayrıca bir hayli güçlü de; dört çekirdekli Tegra 4 işlemci, 72 çekirdekli GPU, 16 GB dahili depolama alanı (microSD kart ile artırılabiliyor) ve Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi.

Bu konsol gerçekten önemli; Android’in oyun dünyasına çivileme dalmasını sağlayabilir. Zaten yukarıdaki teknik özellikler her oyuncuyu cezbedecektir. Daha da iyisi, GeForce GTX ekran kartı olan her bilgisayardan oyunları doğrudan Shield üzerine aktarıp oynamak da mümkün.

Bunca özelliğin ardından yüksek bir fiyat bekliyor olmanız normal; ancak hayır. Nvidia Shield yalnızca 299 dolar fiyat etiketine sahip ve 31 Temmuz’da satışa sunulacak.
<< Önceki Haber Nvidia Shield satışa çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER