Önemli duyuru! Bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan temizleyin

İnternet sitelerinde dolaşırken gördüğünüz uygunsuz reklamlardan kurtulabilirsiniz.

Önemli duyuru! Bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan temizleyin

Siz değerli takipçilerimizin bazen e-posta, bazen de telefonla bizzat arayarak web sitelerinde (samanyoluhaber.com dahil) gördüklerini ifade ettikleri müstehcen reklamlarla ilgili size rehber olabilecek bir açıklamamız var. 

Öncelikle Türkiye'de yerleşik olarak yayın yapan, bilinen web sitelerinin hiç biri sizlerin gördüğünüz bu reklam bannerlarını yayınlamıyor. Peki nasıl oluyor da her internete girişinizde bu görsellerle karşılaşıyorsunuz?

Cevabı basit.
 
Bu reklamlar, bilgisayarlarına / tarayıcılarınıza yerleşmiş olan zararlı yazılımlardan kaynaklanıyor. 

İnternetten indirdiğiniz bir program, bazı kötü amaçlı web sitelerinde tıkladığınız sekmeler, izin verdiğiniz bazı uygulamalar / eklentiler... Hepsi de sizin bilgisayarınızı ya da tarayıcınızı 'deyim yerindeyse köleleştirerek' size reklam alanlarında istediği görselleri gösterebiliyor. 

Uluslararası Reklamcılar Birliği IAB tarafından da artık reklam piyasasını da tehdit eder hale gelen bu durumla ilgili bir açıklama yapıldı. Bilgisayarınızı temizleyebilmeniz için de şu yolu izlemeniz tavsiye ediliyor: 

"Bu zararlı yazılımların bilgisayara bulaşma nedeni kullandığınız web tarayıcısı (Internet Explorer, Chrome, Firefox vb.) olabilir. Zararlı yazılımlar bir eklenti olarak web tarayıcısına kuruluyor ve böylece "uygunsuz" reklamlar, ziyaret ettiğiniz bazı sitelerde karşınıza çıkıyor. Bu durumdan kurtulmak için web tarayıcınızın ayarlar menüsünden, eklentiler bölümüne girerek, tanımadığınız tüm eklentileri silmeniz gerekiyor."
 
İşte IAB tarafından açıklanan zararlı eklentiler (Kesinlikle indirilmemeli, varsa temizlenmeli):

Vid-Saver 0.91.102
AddictThing 4.0
Browser Companion Helper 1.0.5
Browse To Save 4.0
Continue To Save 4.0
CouponDropDown Plugin 0.91.5
DropinSavings 0.91.113
I Want This 0.91.135
SaveAs 4.0
SaveByClick 4.0
SaveIt 4.0
SsaaveE! NoWW 3.4
YTD Toolbar 7.0

Tarayıcınızdaki bu zararlı eklentileri şu adreslere tıklayarak temizleyebilirsiniz:

<< Önceki Haber Önemli duyuru! Bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER