Samsung Galaxy Note 3 tüm beklentileri karşılayacak!

Samsung merakla beklenen Galaxy Note 3'ü nihayet görücüye çıkardı.

Samsung Galaxy Note 3 tüm beklentileri karşılayacak!

IFA’da ilk olarak akıllı saati Galaxy Gear‘ı tanıtan Samsung, ardından bir başka merakla beklenen cihazı Galaxy Note 3'ü  görücüye çıkardı.

Note serisinin üçüncü ürünü olan Note 3, tam olarak tablet ile telefon arasında bir yerde konumlandırılmış. Bu zamana kadarki en iyi ve en geniş görüntü deneyimini sunan Note 3'ün Super AMOLED ekranı 5,7 inç boyutunda ve 1920×1080 piksel (Full HD) çözünürlük sunuyor.

Ekranı dev, kendisi güçlü

Galaxy Note 3'ün dev ekranı çok güçlü teknik özelliklerle destekleniyor. Samsung’un Exynos işlemcisi mofidiye edilerek ortaya çıkarılan sekiz çekirdekli 1,8 GHz’lik bir işlemciye ve 3 GB RAM’e sahip. Bunlar donanımın en etkileyici satır başları. Bunun yanı sıra yüksek kaliteli 24 bit ses desteği ve 32 GB dahili depolama alanı (microSD ile 64 GB’a kadar artırılabilir) sunuyor. 3450 mAh’lık pili ise bu zamana kadar Samsung cihazlarında kullanılan en büyük pil olma unvanına sahip.

Note 3 tasarımı ile de dikkat çekiyor 

Note 3'ün kamerası da dikkat çekici özellikerden. 13 MP algılayıcıya, CRI LED flaşa, optik görüntü sabitleme, titreme önleme teknolojilerine sahip ve 3x optik zum yapabiliyor. Bu özellik akıllı telefon dünyası için gerçekten çok nadir görülen cinsten.

Ön tarafına bakılınca, Note 3'ün bu zamana kadarki en güzel görünen Note olduğunu söyleyebiliriz. Samsung bu telefonda daha çok metal kullanarak plastikten yavaş yavaş vazgeçmeye başladığını göstermiş.

Telefonun arka kapağı radikal bir şekilde deri. Bu deri, kılıfla birleşerek ekranın yalnızca üst bölümünde açık bir kare bırakarak saati ve/veya hava durumunu görmeni sağlıyor. Bu karenin arka plan rengininin seçimi de (kılıfının rengine uyumlu olsun diye) sana bırakılmış.

Note 3'ün yeni Android 4.4 KitKat ile geleceği söyleniyordu ancak telefon 4.2.2 Jelly Bean önyüklü olarak TouchWiz arayüzü ile geliyor. “KitKat ne ya?” diyorsan seni buradan alalım.

Yeni S Pen'den beklenmedik performans

Note 3 yepyeni S Pen ile birlikte geliyor. Bu kalem birçok harika yeni özelliğe sahip.

Ekran üzerinde gezinirken görevleri kolaylaştıran ve hızlandıran beş güçlü özellik paleti olan Air Command (Temassız Komut) özelliği sayesinde komutları ezberleme veya farklı menülere bakma ihtiyacı kalmadan ekranlar arasında kolayca geçiş yapabiliyorsun:

- Kullanıcıların el yazısıyla not yazmalarını, bir işlevi otomatik olarak uygulamalarını ve el yazısı ile yazılmış bilgiyi formatlı içeriğe dönüştürmelerini sağlayan Action Memo (Görev Notu) ile anında bir çağrı başlatabilir, rehbere kişi ekleyebilir, harita üzerinde bir adrese bakabilir, web’de arama yapabilir, yapılacaklar işler listesine bir görev kaydedebilir ve daha fazlasını yapabilirsin.

- Scrapbook (Karalama Defteri) özelliği web, YouTube ve Gallery dahil çeşitli kaynaklardan gelen içerik ve bilgileri, kullanıcıların toplanan içeriğin hepsini bir defada görüp düzenleyebilmesini veya izleyebilmesini sağlıyor.  İçeriği daha sonra kullanmak üzere kaydettiğinde Karalama Defteri ayrıca kaynak materyali veya URL’leri toplayarak bunların kolayca orijinal kaynağı ile ilişkilendirilebilmesini sağlıyor.

- Screen Write (Ekran Notu) özelliği mevcut sayfanın tam ekran görüntüsünü cihaza kaydederek, söz konusu görselin üzerinde not veya ek bilgi yazmanı sağlıyor.

S Finder Note 3'de kapsamlı içerik araması gerçekleştirmene olanak tanıyor. Tarih, yer ve içerik türü gibi anahtar sözcükleri veya filtreleri girerek ilgili belgeler, olaylar, iletişim dizisi ve hatta yardım sayfasında, hepsi bir arada arama gerçekleştirebilirsin. Ayrıca  notlarında el yazısı ile girilmiş içerik ve ajanda uygulamalarında arama yapabilir, ayrıca simge ve formülleri de arayabilirsin.

Pen Window (Kalem Panceresi) özelliği S Pen’i çizim ve not yazmanın dışında gerçek bir çoklu görev deneyimi için küçük bir uygulama penceresinin açılması amacıyla kullanmana izin veriyor. Sadece ekranın herhangi bir yerine herhangi bir boyutta bir pencere çizerek kolayca ve hızla YouTube, hesap makinesi veya mobil tarayıcı gibi başka bir uygulama penceresini ekrandaki mevcut işlemi durdurmaksızın kolayca ve hızla açabiliyorsun.

Tıpkı Galaxy Gear gibi 25 Eylül’de 140 ülkede satışa sunulacak olan Galaxy Note 3'ün fiyatı henüz bilinmiyor.

<< Önceki Haber Samsung Galaxy Note 3 tüm beklentileri karşılayacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER