Sony'den bir dev daha: Xperia Z Ultra

Sony, Xperia Z Ultra olarak adlandırdığı 6.4inç ekranlı ve 2.2GHz Snapdragon 800 işlemcili süper akıllı telefonunu duyurdu.

Sony'den bir dev daha: Xperia Z Ultra

Sony’nin bir süredir konuşulan ve merak edilen akıllı telefonu Xperia Z Ultra sonunda resmiyet kazandı. Mobile Expo Asia 2013 etkinliği kapsamında Şanghay’da tanıtılan akıllı telefon, 6.4inçlik dev bir ekrana sahip.

Samsung’un Galaxy Note 3 modeline şimdiden son derece iddialı bir model olan cihazda, Full HD LCD panel kullanılmış. Sony’nin Triluminous teknolojisi ile desteklenen bu ekran, X-Reality Engine ile birlikte daha canlı görüntüler, daha zengin renk yelpazesi ve berrak videoları garanti ediyor.

Gücünü Snapdragon 800 yongasetinden alan Xperia Z Ultra’da, dört çekirdekli 2.2GHz saat hızında çalışan bir işlemci yer alıyor. Adreno 330 GPU ile desteklenen bu işlemci, benchmark testlerinde de tüm rekorları alt üst ediyor. Cihazın üzerinde ayrıca 2GB RAM, 16GB dahili hafıza ve microSD bellek kartı yuvası yer alıyor.

3000mAh kapasiteli bataryası ile kafalarda soru işareti yaratan bir detay olmuş. Daha küçük ekrana sahip cihazlardan Galaxy Note 2 3100mah, HTC Butterfly S ise 3200mAh kapasiteli pile sahipti.

Sadece 6.5mm inceliğindeki Sony Xperia Z Ultra 212g ağırlığa sahip. Cihazın diğer önemli ayrıntıları arasındaysa 8megapiksel arka kamera, 2megapiksel ön kamera, IP55 ve IP58 dayanıklılık sertifikası, Android 4.2 işletim sistemi, beyaz, siyah ve mor renk seçenekleri yer alıyor.

Yılın üçüncü çeyreği içinde kullanıcılarla buluşacak olan Xperia Z’nin kesin olarak ne zaman ülkemize geleceği ise bilinmiyor.

<< Önceki Haber Sony'den bir dev daha: Xperia Z Ultra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER