Sony’den orta sınıf bir telefon geliyor!

C1905 olarak isimlendirilen telefonun kamerasıyla çekilmiş bir fotoğraf Picasaweb'de ortaya çıktı.

Sony’den orta sınıf bir telefon geliyor!

Yılın ikinci yarısında Honami ve Togari adında üst sınıf iki telefon duyurmayı planlayan Sony, Xperia Z ile yakaladığı başarıyı orta sınıf cihazlarla sürdürmek istiyor. Japon üreticinin yaz aylarında duyurmayı planladığı yeni telefon ise görünüşe bakılırsa C190X olacak. (X bölgelere göre farklılık gösteren bir sayıdır)

Picasaweb’de ortaya çıkan bir görselin EXIF bilgilerinde Sony C190X’e rastlanırken, telefonun Xperia E (C150X) ve Xperia L (C210X) ile aynı seride olduğu görülüyor. Söz konusu telefonun Honami kod adlı telefon olması beklenmiyor, zira Honami’nin daha güçlü bir sensöre sahip olacağı iddia ediliyor.


Android işletim sistemi ile çalışması beklenen telefonun işlemci birimini MediaTek cephesinden çift çekirdekli bir işlemci oluşturabilir. Sony, maliyetleri düşürmek adına orta sınıf telefonlarda MediaTek işlemciler kullanacağını daha önce açıklamıştı.

Xperia Z ile 40 günlük sürede 5 milyona yakın satış gerçekleştiren Sony’nin orta sınıf telefonlarda da benzer bir başarı yakalaması için şu an önünde altın bir fırsat var. Şirketin geçtiğimiz yıl aynı dönemde duyurduğu Xperia S ise birçok kesim tarafından hayal kırıklığı olarak nitelendirilmişti.
<< Önceki Haber Sony’den orta sınıf bir telefon geliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER