Teknoloji severlerin gözü kulağı bu fuarda

Yılın ilk büyük teknoloji etkinliği CES 2015 Fuarı ABD’nin Las Vegas şehrinde başladı.

Teknoloji severlerin gözü kulağı bu fuarda

Yılın ilk büyük teknoloji etkinliği CES 2015 Fuarı ABD’nin Las Vegas şehrinde başladı. Samsung, Sony, LG, ASUS, HTC, Acer gibi dünya devleri 3. Nesil cihazlarının üzerindeki örtüyü kaldırıyor

Bugün'ün haberine göre son kullanıcıya yönelik teknoloji fuarlarının en büyüğü olan ve her yıl Las Vegas’ta gerçekleşen CES (Consumer Electronic Show - Tüketici Elektroniği Fuarı) kapılarını açtı.

Bu yıl fuarda birçok cihazın birbirine bağlandığı ve akıllandığı ‘Nesnelerin İnterneti’ kavramının öne çıkması bekleniyor.

KENDİ GİDEN ARAÇLAR SAHNEDE

3 bin 500'e yakın firmanın katılacağı CES'te 3. Nesil giyilebilir cihazlardan, kendi kendine hareket edebilen otomobillere, kavisli ekranlardan 8K TV’lere, en güçlü batarya sistemlerinden oyun canavarlarına kadar birçok yeni ürün sergilenecek.

NEFESLER TUTULDU

9 Ocak’a kadar sürecek etkinlikte Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S6’yı tanıtması bekleniyor. HTC ise ‘One m9’ modeliyle boy gösterecek. Sony’nin ise ‘Xperia Z4’ü, LG’nin ise ‘G Flex 2’ adındaki modeli CES fuarında tanıtması yüksek ihtimaller arasında yer alıyor. Etkinlikte Kodak’ın da ilk akıllı telefonu yerini alacak.

GÖNDERİLEN MESAJI SİLEN UYGULAMA

Karşınızdaki kişiye gönderdiğiniz ancak sonradan pişman olduğunuz bir mesajı silen uygulama çıktı. Strings adlı şimdilik sadece İos platformunda olan yeni programla kişi mesajı hemen okumadıysa mesaj silinebiliyor. Uygulama sadece mesajla sınırlı değil, bu işleme fotoğraf ve video da dahil. Strings ile WhatsApp uygulamalarındaki gibi mesajlaşılabiliyor.

ANDROİDLİ OTOMOBİL ÇIKTI

Güney Koreli oyuncak üreticisi Henes, çocuklar için Android ile çalışan Broon F8 adlı otomobil üretti. Çocukların Ferrari’si olmaya aday olarak yola çıkan Broon F8, 5 yaşına kadar olan çocuklar için geliştirilmiş.

TABLETLE KONTROL EDİLİYOR

Saatte 14 km hız yapabilen ve üzerinde 7 inçlik Android bir tablet bulunan otomobili, Bluetooth üzerinden ebevynler de kontrol edebiliyor.
Otomobilin Android tabletinin dokunmatik ekranı üzerinden, hız limit belirlenip, sürüş modu seçilebiliyor. Far ve frenlerin ayarlarının da yapılabildiği tablet, araç içi eğlence sistemi olarak da kullanılabiliyor.

ŞARJI 1 AY GİDEN AKILLI SAAT

Polar, güçlü bataryası sayesinde şarjı bir ay gidebilen yeni akıllı saati A300’ü duyurdu. Cihaz, adım sayar özelliği, atılan kalori ve katedilen mesafenin gösterilmesi gibi yeteneklerinin yanı sıra uyku kalitesine dair bilgi de sunabiliyor.

SU GEÇİRMİYOR

Bluetooth üzerinden iOS ve Android’li cihazlarla eşleşen saat, Polar Flow adlı uygulama sayesinde senkronize oluyor. Su geçirmeyen cihazın Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor.

BU MONİTÖR DİKEY DE KULLANILABİLİYOR

Acer, 27 inç'lik IPS monitörünü tanıttı. Yatay ve dikey olarak kullanılabilen cihaz, geniş bir görüş açısı sunuyor. XB270HU adlı cihaz, 2560x1440 çözünürlüğüne ve 144 Hz tazeleme hızına sahip. IPS panelin TN panellere göre en büyük avantajı olan, farklı görüş açılarında aynı keskinliği koruyabilmesi özelliği yeni monitörün dikey ve yatay kullanımına olanak sağlıyor.

OYUN GÜCÜ BÜYÜK

Oyuncular ve fotoğrafçılar için önemli kullanım kolaylıkları sunan model, G-Sync özelliği sayesinde Nvidia grafik işlemcilerle birlikte çalışarak dfame rate ile tazeleme hızını senktronize ediyor.

İPAD PRO GÖZÜKTÜ

Apple’ın yeni tablet modeli iPad Pro'ya ait olduğu iddia edilen görüntüler internete sızdı. Uzmanlar, cihazın 6.9 ila 7.5 milimetre incelikte bir kasaya sahip olacağını ve 12.2 ila 12.9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağını belirtiyor.

EN İNCE HARİCİ DİSK

Seagate’in 500 GB kapasiteli harici diski Seagate Seven, yalnızca 7 milimetrelik inceliğiyle rakiplerinin önüne geçmeyi başardı. Yüzde 100 paslanmaz çelikten üretilen ve yüksek dayanıklılık vadeden cihaz, 150 gram ağırlığı sayesinde çantada kolayca taşınabiliyor. Fiyatı 100 dolar.
<< Önceki Haber Teknoloji severlerin gözü kulağı bu fuarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER