Twitter dev şirketlere reklam alanı satacak

Dünyanın en büyük mikrobloğu Twitter, medya ve pazarlama sektörüyle olan ilişkisini yeni bir boyuta taşıyor.

Twitter dev şirketlere reklam alanı satacak

Twitter, dünyanın en büyük medya danışmanlık şirketlerinden biriyle yaptığı anlaşma kapsamında, Microsoft ve Coca Cla gibi şirketlere reklam alanı satmaya başlayacak. 

Twitter, dünyanın önde gelen şirletlerine reklam vermek adına yüz milyonlarca dolarlık anlaşma imzaladı.

Financial Times’ın konuya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, ABD merkezli Starcom MediaVest Group (SMG) ile anlaşan Twitter, uzun yıllara yayılan yüz milyonlarca dolarlık işbirliği başlattı.

Twitter’ın televizyon dünyasıyla olan ilişkisini de güçlendirecek ola anlaşma hakkında konuşan Twitter küresel gelir birimi başkanı Adam Bain, “Bize kalırsa sanayi yanlış alana odaklanmış durumda. Artık Twitter ve televizyon arasında tercih yapmak hatası yerine, Twitter bir köprü oluşturacak” dedi. Bain, kısa süre önce küresel medya ağı News Corp’tan Twitter’a transfer edilmişti. 

TWITTER’DA REKLAM ALANI ALACAKLAR
Financial Times, Twitter’ın televizyon dünyası için kazandığı önemin mobil cihazlarla arttığını belirtti. Araştırma şirket Nielsen’in raporuna göre, televizyon izlerken sosyal medyaya giren ve mobil cihaz kullanan insan sayısı giderek artıyor.

Yapılan anlaşma kapsamında, SMG’nin müşterileri olan Procter & Gamble, Walmart, Microsoft ve Coca-Cola gibi birçok büyük şirket, Twitter’da reklam alanı alabilecek. Ayrıca, Twitter aracılığıyla araştırma ve veri analizi yapılabilecek, ‘In-tweet mobile survey’ hizmetiyle mikroblog üzerinden tüketicilerle gerçek zamanlı anket yapılabilecek. 
<< Önceki Haber Twitter dev şirketlere reklam alanı satacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER