Vestel akıllı telefonunu tanıttı!

Tam üç farklı boyutta cep telefonu üreten Vestel, her kesime hitap ediyor.

Vestel akıllı telefonunu tanıttı!

Türkiye’nin beyaz eşya ve elektronik üreticileri şirketlerinden Vestel de IFA Berlin 2013’e katılan önemli markalardan biri oldu. 19. kez IFA’ya katılan Vestel, 100’ü yeni tanıtılan olmak üzere 480 farklı ürünüyle fuarda yer aldı.


Vestel’in fuardaki en önemli çıkışı da yerli tasarım akıllı telefonu oldu. Vestel’in tasarım ve üretim bakımından tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiği cihazlar 3 farklı modelde tanıtıldı. Ekran boyutlarına göre 4.3, 4.7 ve 5.0 inç boyutunda olan akıllı telefonlar farklı segmentlerde geniş bir rekabete giriş yapıyor.

Qualcomm işlemcili ve Android 4.2 temelli telefonlar Türkiye’nin yanısıra yurtdışı pazarına da üretici olarak sunucak olan Vestel’in akıllı televizyonlardan sonraki yeni silahı akıllı telefonlar olacak.

Vestel telefonların 4.3 inç ve 4.7 inç ekranlı (960×540) modelde 1.2 Ghz çift çekirdekli işlemci, 1Gb Ram, 8GB ROM, 5MP arka kamera, 2 MP ön kamera, Bluetooth 4.0 ve 3G özellikleri yer alıyor.

5.0 inçlik modelde de diğer telefonlarla aynı işlemci ve aynı bağlantı özellikleri var. Ancak bu modelde daha yüksek çözünürlükte bir ekran (1280×800), daha iyi bir RAM (2GB) ve daha iyi bir arka kamera (12 MP) bulunuyor.

Android uygulama mağazası ve ön ödemeli kartlar

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, yaptığı tanıtımda uygulama geliştirme ve erişim konusuna da eğildiklerini paylaştı ve Vestel mağazaları üzerinden satılacak ön ödemeli kartlarla ücretli V Store uygulama satışının geniş kitlelere erişeceğini belirtti.

Şimdilik fiyat bilgisi vermeyen Turan Erdoğan, üretimin Manisa’da yapılacağını , tanıtılan ürünlerin daha gelişmiş özelliklerle Ocak 2014’te piyasaya sunulacağını paylaştı. Katma değerin de yüzde 60’ını yurt içinde tutmak istediklerini açıkladı.

Vestel yerli üretim konusunda teşvik görüşmelerinin devam ettiğini ve bu konuda yaklaşık 1.5 yıldır çalıştığını aktardı. Vestel akıllı telefonlardan önce de Vestel markalı tabletlerini Manisa’da üretiyordu ve aldığımız bilgiye göre satışlar gayet iyi gidiyor.
<< Önceki Haber Vestel akıllı telefonunu tanıttı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER