Youtube Türkiye’de reklam almaya başlıyor

Youtube, Türkiye ekibi kurarak hem reklam alacak, hem de içerik üreticileriyle iş ortaklığına girecek

Youtube Türkiye’de reklam almaya başlıyor

Şimdiye kadar Youtube markası için yurt dışındaki merkezini kullanan ve ülkemizden reklamları o merkezinden alan Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google, Türkiye için kurduğu yeni ekip ile birlikte ülkemizde resmi olarak hizmet vermeye başlayacak.

Youtube’un Türkiye operasyonu resmi olarak 6 Mayıs itibariyle başlayacak. Bu tarihten itibaren Youtube’a reklam vermek isteyen markalar Google Türkiye bünyesinde çalışacak Youtube ekibi ile temasa geçecekler.

Youtube reklamları için belirlenen ücret de belli oldu. Markalar günlük 30 bin dolarlık fiyat tarifesi üzerinden video paylaşım sitesine reklam verebilecekler. Küresel markalara ise %15'lik bir indirim söz konusu.

Bunun yanında Youtube yarın içerik üreticileri için çok önemli bir duyuru yapacak. YouTube İş Ortaklığı Programı’nı Türkiye’de resmi olarak duyuracak olan Google yönetimi böylece içerik üreticilerine gelir paylaşımının yolunu açacak. Özellikle ABD’de Youtube için özel içerik üreten girişimciler bu yolla gelir sağlayabiliyorlar. Aynı zamanda müzisyenler ve eğlence dünyasından diğer profesyoneller de Youtube’da yayınladıkları videolardan gelir elde etme imkanına sahipler.

Türkiye’deki markalar ve içerik üreticileri için haberler iyi olsa da malesef Maliye Bakanlığı bu gelişmelere şimdilik sevinemeyecek. Zira Google Youtube üzerinden elde ettiği gelirleri İrlanda’daki ofisinden faturalandıracak ve böylece ülkemizde vergi vermekten kaçınmış olacak. Bildiğiniz üzere İrlanda düşük vergi oranları sebebiyle Google’ın yanı sıra Facebook, Apple ve Twitter gibi teknoloji şirketleri tarafından Avrupa üssü olarak kullanılıyor.

Sosyalmedya.co
<< Önceki Haber Youtube Türkiye’de reklam almaya başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER