'iOS-Android' rekabeti otomobile sıçradı!

Audi, son model araçlarında kullanacağı araçiçi eğlence sistemini seçti.

'iOS-Android' rekabeti otomobile sıçradı!

Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google, Android tabanlı araç içi eğlence ve bilgi sistemini ilk olarak Audi marka otomobillerde kullanıma sunacak.

Google, mobil işletim sistemi savaşını yollara taşıyor. Alman otomobil üreticisi Audi ile işbirliği yapan Google, 2015 model Audi’lerde yer alacak Android tabanlı araç içi eğlence ve bilgi sistemi üzerinde çalışıyor. The Wall Street Journal, ikilinin, işbirliğini ve geliştirdikleri teknolojileri ocak ayında düzenlenecek olan CES fuarında duyuracaklarını açıkladı.

Google’ın ‘Android’li otomobil’ planları bununla da sınırlı değil. Google, sürücülere ve yolculara müzik, navigasyon, uygulama ve servislere erişim imkanı sağlayacak sistemlerinde NVIDIA ile birlikte çalışıyor.

Mobil işletim sistemi savaşını yollara taşıyan aslında Google değil. Her şey, Apple’ın WWDC 2013'te ‘iOS in the Car’ araç içi sistemini duyurması ile başladı. Apple, kısa süre önce BMW ile işbirliğine gittiklerini de duyurdu. iOS in the Car sistemi, sürücü ve yolculara otomobil üzerinden iOS’un yeteneklerini kullanma olanağı sunuyor.
<< Önceki Haber 'iOS-Android' rekabeti otomobile sıçradı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER