Tekrar kapanma korkusu sardı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 29 2021
Koronavirüs vakalarında son dönemde yaşanan artış sanayiciyi, esnafı, çalışanı tedirgin ediyor.
Aşılama oranının düşük kalması, salgın önlemlerinin gevşemesi ile birlikte Türkiye'de artan vaka sayıları iş dünyası tarafından kaygıyla izleniyor. İş dünyası, son bir buçuk yılda ağır yara alan işletmelerin yeni bir kapanma sürecine girmesi durumunda iflasların peş peşe geleceğini dile getirdi.
Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Ne yazık ki artan Covid-19 vakaları biraz canımızı sıkmaya başladı. Bir yanda henüz aşısını yaptırmayanlar, diğer yandan aşısını yaptırıp bir rehavet içine girenler maalesef bu sayıların artmasını sağladı. Diğer yandan aşı yaptırmak istemeyenler bir risk alanı oluşturmaya devam ediyor” dedi. Özdebir, Türk Lirası'nın değerini artırmak için üretken bir ekonomi modeline geçilmesinin ve bunun da kısa, orta ve uzun vadeli planlar ile programlanması gerektiğinin altını çizdi.
"Tekrar kapanma demek, iflasların peş peşe gelmesi demektir"
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç de yaptığı açıklamada, “Pandemi nedeniyle tarımla, sanayi ile iştigal eden, ticaret yapan esnafın dayanacak gücü kalmadı. Tekrar kapanma demek, iflasların peş peşe gelmesi demektir” diyerek aşı yaptırmamış olanlara bir an önce aşılarını yaptırma çağrısında bulundu.
ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Bu konunun şakası yoktur. Devam eden pandemi sürecinde alınması gereken tedbirlere uymak tüm insanlığın menfaatinedir. Hızlı bir şekilde tekrar artan vaka sayıları kontrol altına alınmalıdır. Alınmaz ise tüm iş hayatı ve ülkemiz ekonomisi süreçten çok olumsuz etkilenecektir” ifadelerini kullandı. Yakında okulların açılacağını belirten Bilgiç, vatandaşların aşılama konusunda duyarlı olmasını da talep etti.
"İş yerlerinin bir daha kapanması hem ekonomi açısından hem de psikolojik açıdan çok önemli bir sıkıntı"
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!3.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş4.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı5.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı
6.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...

Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı

Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zor...


