Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencileri ikinci dönemi işletmede geçirecek


Adana Sanayi Odası (ADASO) ile Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü arasında 'Tekstilde Uygulamalı Tasarım Eğitimi İşbirliği Protokolü' imzalandı.

ADASO Meclis Toplantısı'nda, Adana Valisi Mustafa Büyük tanıklığındaki işbirliği prokolüne ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile ADASO Başkanı Zeki Kıvanç imza attı. Daha önce tekstil ve endüstri bölümleriyle gerçekleştirilen protokollerden sonra Adana Sanayi Odası, Çukurova Üniversitesi ile üçüncü protokolünü gerçekleştirmiş oldu. Protokol kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nde 2016-2017 dönemi son sınıfta okumakta olan 30'a yakın öğrenci, öğretimlerinin ikinci dönemini işletmelerde geçirecek.

İmza töreninde konuşan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, intern staj programına oda olarak büyük önem verdiklerini belirterek, Tekstil ve Endüstri Bölümü öğrencilerinin ve işletmelerin uygulanmakta olan staj programından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'ne ek olarak gelecek yıl Gıda, İngilizce İşletme, Çevre Mühendisliği, Makine gibi muhtelif fakültelerle de işbirliği yapma arzusunda olduklarının altını çizen Kıvanç, uygulanacak staj programının öğrencilerin istihdam edilebilme oranını artıracağını, bu konuda tüm bölümlerle işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da programın üniversite-sanayi işbirliğinin en somut örneklerinden birini oluşturduğunu anlatarak, hem öğrenciler hem de sanayiciler açısından olumlu sonuçlar vereceğine inandığını dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencileri ikinci dönemi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER