Tekvandoda 4 Avrupa kotası


Türkiye, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) Başkanlık Kupası'nın son gününde 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazanarak şampiyonayı 7 altın, 3 gümüş ve 8 bronz madalyayla tamamladı.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Almanya'nın Bonn şehrinde ilk kez düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkeden bin 600 sporcunun mücadele ettiği WTF Başkanlık Kupası'na, Türkiye, 42'si bayan 37'si erkek 79 sporcu ile katıldı.

Organizasyonun son gününde büyükler kategorisinde erkekler 68 kiloda Berkay Akyol ve bayanlar 53 kiloda Zeliha Ağrıs altın madalyanın sahibi oldu. Berkay Akyol ve Zeliha Ağrıs, mayıs ayında yapılacak Büyükler Avrupa Şampiyonası için kota elde etti.

Genç bayanlar 42 kiloda Vildan Kılıç gümüş madalyanın sahibi oldu ve temmuz ayında gerçekleştirilecek Ümitler Avrupa Şampiyonası için kota almayı başardı.

Yıldız erkekler 41 kiloda mücadele eden Ömer Faruk Özcan da bronz madalya alarak eylül ayında yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkını elde etti.

Organizasyonda Türkiye; Kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün ve 53 kiloda Zeliha Ağrıs, erkekler 68 kiloda Berkay Akyol, genç erkeklerde 55 kiloda Mertcan Dolmacı, 59 kiloda Hakan Reçber, 63 kiloda Ferhat Can Kavurat ile 68 kiloda Samet Erkovan altın madalya kazanan isimler oldu.

Türkiye gümüş madalyaları; erkekler 80 kiloda Yunus Sarı, 59 kiloda Emircan Turan ve genç bayanlarda 42 kiloda Vildan Kılıç ile elde etti.

Bronz madalya kazanan isimler ise şöyle: kadınlar 67 kiloda Nur Tatar, erkekler 59 kiloda Mehmet Kani Polat ve 63 kiloda Mücahit Altun, genç kadınlar 46 kiloda İklima Betül Karakuş, yıldız kızlar 52 kiloda İkra Kayır, 55 kiloda Kübra Aydın, 59 kiloda Huri Korkut ile yıldız erkeklerde 41 kiloda Ömer Faruk Özcan.
CİHAN
<< Önceki Haber Tekvandoda 4 Avrupa kotası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER