Telabyat'a saldırının Türkiye üzerinden gerçekleştiği iddiası


Suriye'de ateşkesin uygulandığı günde Telabyat'a saldırı gerçekleşti. Dün gece başlayan ve sabaha kadar Akçakale sınırında bulunan Telabyat'ta süren çatışmalara havadan da destek verildi. YPG kaynakları saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirdiğini duyururken saldırganların Türkiye üzerinden Telabyat'a geçiş yaptıklarını ileri sürdü.

Saldırının yaklaşık 200 kişilik bir grup ile gerçekleştirildiğini öne süren YPG kaynakları, gece boyu 15 farklı noktada süren çatışmalar sonucu saldırganların geri püskürtüldüğünü aktardı. Kobani Dış İşleri Konseyi Başkanı İbrahim Kurdo, Telabyat'ta meydana gelecek olası bir katliamdan ya da sivil kayıplarının sorumlusunun Türkiye olacağını açıkladı. Kurdo, "Suriye'de dökülen kandan sorumlu olanların başında Türkiye gelmektedir. Eğer destekleyip Girê Spî'ye saldırttığı çeteler burada sivil halka karşı bir katliam gerçekleştirirse bunun birinci dereceden sorumluları da Türk devleti ve AKP olur. Çünkü çeteler Girê Spî'ye Türkiye tarafından saldırdılar." şeklinde açıklama yaptı.

YPG Telabyat Komutanı Kanî Kobanê de saldırının Türkiye üzerinden gerçekleştiğini iddia ederek Türkiye'yi suçladı. YPG'li Kobane, saldırganların bir kısmının Türkiye sınırından, bir kısmının da Rakka bölgesinden bölgeye sızdığını ileri sürdü. Kobane, saldırganların etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

SINIRIN İKİ TARAFINDAN TEDİRGİNLİK

Öte yandan çatışmalar üzerine sınırın iki tarafından tedirginlik yaşandı. Telabyat tarafından bir grup sınıra yaklaşarak sınırı geçmek isterken güvenlik güçleri grubun sınırdan uzaklaşmasını istedi. Akçakale Kaymakamlığı ise hoparlörden vatandaşların sınıra yaklaşmaması için uyarıda bulundu. Sınır ötesinden seken iki merminin ise Akçakale'deki evlere isabet ettiği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Telabyat'a saldırının Türkiye üzerinden gerçekleştiği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER