Telefon bağımlılarına özel trafik levhaları

Güney Kore'nin başkenti Seul'de belediye, yolda yürürken akıllı telefon kullanan yayaları uyarmak için kentin farklı noktalarına 300 yeni trafik işareti yerleştirme kararı aldı.

Telefon bağımlılarına özel trafik levhaları

Korea Times gazetesi, tabelaların ‘akıllı telefon zombilerininin’ dikkatini çekmek için 5 yerde kurulduğunu yazdı. Tabelalardan bir tanesi akıllı telefonuyla meşgulken büyük bir yol ağzında olduğunu ve karşıdan gelen arabayı fark etmeyen bir yayayı gösteriyor.

Bazı tabelalar trafik ışıklarının yanına asılırken, bazıları da görüş açısı telefona doğru odaklanmış yayaların dikkatini çekmek için yerlere yapıştırılmış.

Ancak bazı insanlar tabelaların bir çözüm olmayacağını düşünüyor. “Sokakta yürürken telefonuna bakan çoğu insan bu tabelaları fark etmeyecek bile” yorumları yapılıyor.



Kore'nin Ulaşım Güvenliği yetkilileri 2014'te akıllı telefonlar yüzünden gerçekleşen 1000 trafik kazası rapor etti. Güney Kore, akıllı telefonların kullanım oranı en yüksek olan ülkelerden birisi.

Seul'ün bu uyarı girişimi devlet tarafından da destekleniyor. İsveç’te de iki sanatçı bu yıl benzer bir fikir geliştirmiş ve Stockholm'de akıllı telefon uyarıları koymuştu.

Çin’de de akıllı telefonlarına bakarak yürüyen yayalar için yavaş ilerleyen özel şerit yapılmıştı. 



BBC TÜRKÇE
<< Önceki Haber Telefon bağımlılarına özel trafik levhaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER