Telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı


Çorum'da telefonla aradıkları işadamına kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırmaya kalkışan 2 kişi, parayı almaya geldikleri sırada suçüstü yakalandı.

Son günlerde artan telefon dolandırıcılığı olaylarının peşine düşen Çorum polisi, soruşturma sürerken bir işadamının ihbarıyla 2 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin işadamını arayarak, "banka hesaplarındaki paraları operasyon amacıyla çekip kendilerine teslim etmelerini istediğini ve operasyon sonunda paraların kendisine iade edileceğini" söyledikleri öğrenildi.

İhbar üzerine harekete geçen Çorum polisi, para teslimatının yapılacağı cami bahçesinde önlem alarak şüphelileri beklemeye başladı. İşadamının poşete koyduğu 30 bin lirayı teslim almaya gelen Naif D. (28) ile Suriye uyruklu Hıdır I. (18) gözaltına alındı.

Yapılan incelemede yakalanan şüphelilerin daha önceki dolandırıcılık olaylarına karışan kişiler olduğu belirlendi. Şüphelilerin aynı yöntemi kullanarak, Çorum ve Eskişehir'de yaşayan 3 kadından 16 bilezik, 5 çeyrek altın, 1 cumhuriyet altını, 1 reşat altın, 2 yüzük, 2 künye, 3 bin 700 lira ile 500 Euro aldıkları tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Naif D. ile Hıdır I. tutuklanarak, Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

POLİS 30 BİN BROŞÜR DAĞITTI

Çorum'da hemen her gün yeni bir vatandaşı ağına düşüren telefon dolandırıcılarına karşı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 30 bin broşür basılarak dağıtıldı. Polis, dolandırıcılık olaylarına karşı cami cemaatlerine kadar halkı bilgilendirmeye çalışıyor. Bankalarda çalışan güvenlik görevlileri ise sürekli telefonla konuşarak yüklü miktarda para çeken vatandaşlara karşı uyarıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER