Telefon kullanıcılarına korona uyarısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 15 2020
Koronavirüsün yayılmasını önlemek için uzmanlar elleri sıklıkla yıkamanın önemine dikkat çekiyor. Ancak bir büyük tehlike daha var ki, o da cep telefonları...
Adeta bakteri yuvası olan cep telefonları, koronavirüsteki en büyük tehlikelerden biri. Bilgisayar ve tabletler de tehlikeli nesneler arasında.
Londra Üniversitesi’nden mikrobiyoloji uzmanı Doktor Lena Ciric, su ve evde kullandığınız sabunla telefonunuzu etkili bir şekilde temizleyebileceğinizi söylüyor ve bunu nasıl yapacağınızı uygulamalı olarak gösteriyor:
"Öncelikle telefonu prizden çıkarın, kapatın ve telefon kılıfını çıkarın.
Bütün büyük telefon üreticileri kimyasal sıvı, jel ve aşındırıcı ıslak bez kullanılmaması yönünde uyarılarda bulunuyor. Bunun sebebi ise ekranın koruyucu tabakasına zarar verebilme ihtimali.
Mikrofiber bezi su ve evde kullanılan sabunla ıslatın. Nazikçe telefonun yüzeyini bu nemli bezle silin. Giriş çıkışlardan telefona su kaçmamasına dikkat edin. Çünkü suya dayanıklı telefonlar bile zaman içerisinde koruma özelliğini yitirebiliyor. Son olarak telefonunuzu temiz bir mikrofiber bezle kurulayın.
Sadece su ve sabun kullanmak bile telefonunuzdan bakteri ve virüsleri etkili bir şekilde temizleyebilir. Ve bunu da küçük bir cihaz ile test edebiliriz. Cihaz, telefonunuzdaki bağış ışık birimi (RLU) değerlerini gösteriyor. Böylece, telefonunuzdaki mikropları ölçüyor.
Ameliyat yüzeylerinde 50 ya da daha az bir rakam çıksın isteriz. Yapılan testlerde temizlik işlemi sonrası telefonlarımızda ve kılıflarındaki göstergeler, bunun aşağısındaydı. iPhone kullanıyorsanız, Apple yüzde 70 isopropil alkollü mendille silebileceğini söylüyor. Bunları da telefon dükkanlarından temin edebilir veya internetten kolayca sipariş verebilirsiniz.
Telefonunuzu UVC ışınlarını kullanarak sterilize eden cihazlar da bulunuyor. Bu yöntemin telefonunuza zarar vermesi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


