Telefon veya tablet kullanımı çocuk için ödül ya da ceza olmamalı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 1 2022
Telefon veya tablet kullanımı çocuk için ödül ya da ceza olmamalı!
Çocuklar ve gençler için teknoloji bağımlılığı riskinin ortaya çıktığını kaydeden uzmanlar, çocukların henüz gelişim çağında iken kontrolsüz ve aşırı bir şekilde dijital teknolojiye maruz kalmalarının ve dijital teknolojik araçlarla uzun süre vakit geçirmelerinin sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimleri üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor; beraberinde uyku, yeme ve duygu durum bozukluklarına ve çeşitli sağlık sorunlarına da yol açıyor.
Ancak ailelerin yaklaşımı da çocuğun bu bağımlıklarında önemli etkilere sahip.
Uzmanlar, "çocuğun telefon, bilgisayar veya tablet oynaması ödül veya ceza olmamalı" diyor. Bu duruma dönüştüğünde, çocuk için bu araçlar bir arzu nesnesi haline geliyor.Dijital teknoloji kullanımı ödül ya da ceza olmamalı!
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme10.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







