Telegraph: Erdoğan'ın 'karşı darbesi', NATO'ya ihraçtan başka seçenek bırakmayabilir

Telegraph gazetesi yazarı Con Coughlin, ABD'nin Türkiye'nin NATO üyeliğini askıya almayı açıkça konuşmasının, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Ankara ile Batılı müttefikleri arasındaki ilişkileri ne kadar kötü etkilediğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Telegraph: Erdoğan'ın 'karşı darbesi', NATO'ya ihraçtan başka seçenek bırakmayabilir



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi sonrasında ülke genelinde (paralel devlete karşı) başlattığı 'yeni darbe' ile birlikte Türkiye'nin NATO üyeliğiyle ilgili soru işaretlerinin doğduğunu yazan Coughlin, ABD'nin de Ankara'nın 'öfke nöbeti'ne maruz kaldığını ve darbecilere destek vermekle suçlandığını belirtti.

İncirlik üssünün elektriğinin kesilmesiyle Washington'un önemli bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kaldığını kaydeden yazar, "Bu durum, (ABD Dışişleri Bakanı John) Kerry'nin Türkiye'yi NATO üyeliği konusunda uyarmaya ittiğinin altını çizdi.

"Erdoğan'ın muhalifleri tasfiye etme konusundaki kararlı tutumu, Cumhurbaşkanı'nın darbe girişiminden önce temizlik yapmayı planladığına dair iddiaları da gündeme getirdi" diye devam eden Coughlin, "Daha önce dönemlerde Türkiye'nin NATO'dan ihracının Ankara'yı Rusya ve Ortadoğu'daki Arap diktatörlüklerinin kollarına itmesinden korkulduğu için, Türkiye'deki siyasi yetersizliklere göz yumuldu. Ancak bugün NATO üyeleri arasında Erdoğan hoşnutsuzluğu nedeniyle Ankara bugün gerçek bir ihraç tehlikesiyle karşı karşıya" görüşünü paylaştı.
<< Önceki Haber Telegraph: Erdoğan'ın 'karşı darbesi', NATO'ya ihraçtan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER