TEM'deki çifte infaz davasına devam edildi


Sakarya'nın Sapanca ilçesinde villasını satışa çıkaran doktor Emine Küçük (42) ve nişanlısının kardeşi Mustafa Bayrak'ı (31) öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan üç şüphelinin yargılanmasına devam edildi.

Sapanca ilçesi Kurtköy mevkiindeki TIR Parkı'nda geçen yıl 26 Şubat'ta doktor Emine Küçük ve nişanlısının kardeşi Mustafa Bayrak'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan M.A.Y. (26), M.I. (27) ve M.B. (43) isimli sanıkların yargılandığı davanın duruşmasına bugün devam edildi.

Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ki davaya tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanık M.B'nin avukatı, tanık Ö.Ş'nin beyanı sırasında sanık isimlerini karıştırdığı gerekçesiyle Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdiğini belirterek tanığın SEGBİS suretiyle yeniden dinlenmesini istedi. Müvekkili yönünden iddianameye konu yapılan eyleme iştirak veya yardımda bulunduğuna ilişkin herhangi bir delil bulunmadığı kanaatinde olduklarını savunan avukat, müvekkiline yüklenebilecek tek suçun silah kanununa muhalefet suçu olabileceğini düşündüklerini ileri sürdü. M.B'nin avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Sanık M.I'nın avukatı da sanıklardan M.A.Y'nin telefonunda görüşmeleri kaydeden sistem olduğunu bildiklerini ifade ederek; "Biz bu sistemden faydalanarak sanık M.A.Y'nin telefonundaki kayıtların çıkarılmasını istiyoruz." dedi.

Sanık M.A.Y'nin avukatı da önceki celse verilen ara karar doğrultusunda emanette bulunan dijital veri örneklerini teslim aldıklarını kaydederek, şunları ifade etti: "Ancak müvekkilimin cep telefonunda bulunan programın yapılan telefon görüşmelerini kaydetmektedir. Ancak biz bu dosyayı açamadık. Bizce cep telefonunun bilirkişiye tevdii ile bu dökümanların çözümlenmesini talep ediyoruz."

Sanık M.B., kendisinin kesinlikle bu olaya her hangi bir şekilde karışmadığını iddia etti. Üzerine kumpas kurulduğunu öne süren M.B; "Sanık M.A.Y. tarafından ben bu olaya karıştırılmaya çalışıldım. Benim tek suçum M.A.Y'ye güvenip kendisine silahımı vermemdir. Başka hiç bir aşamada ben bu eyleme katılmadım. Suçsuzum. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" şeklinde savunma yaptı.

Sanık M.I. da suçsuz olduğunu ve üniversite dördüncü sınıf öğrencisi olduğunu ifade ederek; "Son dönemim kalmıştır. Mezun olacaktım. Tutukluluğum bu anlamda mağduriyetime yol açmaktadır. Ben maktulleri öldürmekten her hangi bir menfaatim olamaz. Ben öldürme olayına kesinlikle iştirak etmedim. Suçsuzum. Tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı tanık Ö.Ş'nin heyetçe ifadesinin alınabilmesi için bulunduğu yer ağır ceza mahkemesine talimat yazılarak SEGBİS bağlantısının sağlanmasını ve sanıkların delil karartacakları nedeniyle tahliye taleplerinin reddine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tanık Ö.Ş'nin SEGBİS sistemiyle beyanının tespiti için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına, sanık M.A.Y'nin emanette bulunan cep telefonunun bilirkişiye tevdii ile sanık müdafiinin talebi doğrultusunda görüşme, kayıt ve içeriklerinin bilirkişi tarafından döküm halinde çıkarılmasının istenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini reddederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddianamede, şüphelilerin, daha önce görev yaptığı Düzce'deki villasını satışa çıkaran doktor Emine Küçük ve arsanın satımı amacıyla beraberinde gelen Mustafa Bayrak'ı tapuda devir işlemi akabinde anlaşma bedeli olan 330 bin lirayı vermemek amacıyla cinayetleri tasarladıkları öne sürülüyor.

Şüpheliler hakkında doktor ve nişanlısının kardeşini tasarlayarak öldürdükleri iddiasıyla iki şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'gasp', 'hürriyetten yoksun kılma' ve 'silah kanununa muhalefet' suçlarından 28'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

26 Şubat'ta İstanbul'dan bir görevden dönen polis ekipleri, TEM Otoyolu'ndaki TIR parkında doktor Emine Küçük ve nişanlısının kardeşi Mustafa Bayrak'ı öldürülmüş halde bulmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber TEM'deki çifte infaz davasına devam edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER