TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde bayram tatili yoğunluğu yaşanmaya başladı


9 günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek için yola çıkanlar, TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde yoğunluk oluşturmaya başladı. Bugünden itibaren yaşanacak trafik yoğunluğu için TEM Otoyolu, D-100 kara yolu ile feribot iskelelerinde önlemler alındı. Trafik ekipleri, olası aksaklıklara müdahale etmek için ve sürücüleri kurallara uymaları yönünde uyarmak için otoyol ve D-100 kara yolunda belirli aralıklarla konuşlandı.

Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyenler, mesainin bitimiyle yola çıkmaya başladı. Sürücüler otoyolun belirli kesimlerinde yoğunluk oluşturuyor. Otoyolun Kocaeli kesiminde İzmit Batı Girişinden itibarende yoğunluk yaşanıyor. Batı girişi mevkinden itibaren Kandıra Kavşağı'na kadar yolda viyadük ve tünel sayısının fazla olması, yolun zaman zaman 3 şeritten 2 şeride düşmesi, trafik akışını etkiliyor. Ankara yönünden İstanbul istikametine ise akıcı bir trafik olduğu gözlendi. Öte yandan, her bayram öncesi ve bitiminde büyük bir yoğunluk görülen feribot iskelelerinde de önlem alındı. Yoğunluğu dikkate alan İDO, Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında sefer yapan feribot sayısını arttırdı. İDO'nun bu hatta normal günlerde 10-12 olan feribot sayısını trafikte hareketlilik başlar başlamaz 20'ye kadar çıkarabileceği kaydedildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada da, trafik akışının düzenli sağlanması için özellikle bayram öncesi ve dönüş sırasında D-100 ve 'Yalova Yolu' olarak da bilinen D-130 karayollarında ekip sayıları artırılacağı, riskli noktalarda ekip bulundurulacağı, TEM Otoyolunda da bayram öncesi İstanbul-Ankara yönünde bayram sonrası Ankara-İstanbul yönünde her 10 kilometrede bir ekip bulundurulacağı bildirilmişti. Valilik açıklamasında, Otoyol, D-100, D-130 ve Kandıra Yolu'nda trafiğin aksamadan yürütülmesi için Karayolları 1'inci Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nca gerekli önlemlerin alınacağı, 23 Eylül- 27 Eylül tarihleri arasında yol yapım, bakım ve onarım çalışması yapılmayacağı, yolların sürekli ulaşıma açık tutulacağı kaydedilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde bayram tatili yoğunluğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER