TEM Otoyolu'nda bayram dönüşü çilesi

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren tatilciler akşam saatlerinde TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu Kocaeli geçişinde İstanbul istikametine doğru yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

TEM Otoyolu'nda bayram dönüşü çilesi

Kurban Bayramı tatilinden dönenler TEM Otoyolu'nun İzmit geçişinde bulunan Bekirdere rampası kesiminde akşam saatlerinde yoğunluk oluşturdu. Burada bulunan tünellerde ulaşımın 2 şeride düşmesi nedeniyle rampada araçlar ağır ilerledi. D-100 Karayolu’nun İzmit kent içi geçişinde de İstanbul istikametine doğru trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Ankara istikametine doğru ise ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadı.

TEM Otoyolu Bekirdere rampa geçişi, tüneller ile Dilovası rampası geçişlerindeki trafik, yoğun olmasına rağmen akıcı bir şekilde devam etti. Yoğunluğun Cumartesi ve Pazar günü de sürmesi tahmin ediliyor.

Bandırma'da dönüş yoğunluğu

Bayram tatilini özellikle Ege bölgesinde geçiren İstanbullular, dönüşe erken başladı. Yaşanabilecek araç yoğunlu nedeniyle hafta sonunu beklemeyen tatilciler, Balıkesir'in Bandırma ilçesinden İDO'ya ait feribot ve deniz otobüsleri ile İstanbul'a dönmeyi tercih ediyor. Yaşanan yoğunluğu dikkate alan İDO, dün 5 olan feribot sayısını bugün 6'ya, 1 olan deniz otobüsü seferlerini ise 3'e çıkardı. Sabah saat 10.00'da başlayan seferlerin gece saat 23.55'e kadar devam edeceğini söyleyen İDO yetkilileri, sadece bugün içersinde 7 bin 800 yolcu ve bin 320 otomobil'i Bandırma'dan, İstanbul Yenikapı-Bostancı'ya taşıyacaklarını açıkladılar.
Araç ve yolcu yoğunluğunun cumartesi ve pazar günleri daha da artabileceğine dikkat çeken yetkililer, önlemlerini buna göre aldıklarını sözlerine eklediler.

<< Önceki Haber TEM Otoyolu'nda bayram dönüşü çilesi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER