Karamollaoğlu'ndan veda sinyali

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti liderliğini bırakma sinyalleri verdi. Karamollaoğlu, "Başka aday çıksa da devretsem diyorum aslında. Artık bizim yaşımız kemale erdi. Ancak şu anda pek gözükmüyor." dedi.

SHABER3.COM

3 Kasım'da Olağan Kongresi'ni yapmaya hazırlanan Saadet Partisi'nde, Temel Karamollaoğlu her ne kadar yeni bir aday karşısında koltuğunu devretme isteğini dile getirse de karşısına bir aday çıkmayacağı ihtimalinden hareketle, yeniden adaylık sinyali de vermiş oldu. 

Erken seçim ihtimalini de değerlendiren Saadet lideri, Türkiye'de şu anda bir seçim atmosferi olmadığını dikkat çekti ve iktidar partisinin durup dururken seçime gitmesinin bir mantığı olmadığını dile getirdi.

BABACAN VE DAVUTOĞLU YENİ BİR HAVA KATACAK

Yine de bu konuda açık kapı bırakan Karamollaoğlu, "Bu şartlar öyle bir değişir ki büyük bir avantaj görür gidiyorum diyebilir. Ancak normal olarak böyle bir seçime gideceğini zannetmiyorum" diye ekledi. 

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı iki yeni siyasi partiye dair Karamollaoğlu, bu oluşumların Türkiye siyasetine yeni bir hava katacağı tespitinde bulundu. 

Bu isimlerin, "Bu iş böyle gitmez." demelerinin önemli olduğuna dikkati çeken Karamollaoğlu şunları söyledi:
"Bunlar uzaktan gazel okumuyor. Diyorlar ki 'Biz bu işin içindeydik. Geçmişte yanlışıyla, doğrusuyla hizmet ettik, fakat bugün geldiğimiz nokta bizim taşıyabileceğimiz bir nokta değil'. Bu Türk siyasetini ister istemez etkileyecek. Diyor ki, biz yola çıkarken bu maksatla bu ideallerle çıkmadık. Şartlar çok değişti artık burada  kalamayız' diyor."


<< Önceki Haber Karamollaoğlu'ndan veda sinyali Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER