Temelli 'kayyım' protestolarına katıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 1 2019
Paylaş
X Post
Diyarbakır’da HDP’li belediyelere kayyım atanmasına karşı başlatılan oturma eyleminin 14’üncüsü gerçekleşti. Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de katıldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li 3 büyükşehir belediyesi başkanının görevden alınıp, yerlerine kayyım atanmasına karşı Diyarbakır’da başlatılan oturma eylemi 14’üncü gününde. Eylemin yapıldığı Lise Caddesi’nde gerçekleşen eyleme HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de katıldı.
Temelli’nin yanı sıra eyleme HDP’li milletvekilleri Garo Paylan, Dersim Dağ, Feleknas Uca, Saliha Aydeniz, Ayşe Acar Başaran, Semra Güzel, Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Hişyar Özsoy, HDP Diyarbakır il ve ilçe eşbaşkanları ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Oturma eylemine, Ziya Gökalp Lisesi önünden yürüyüş yaparak katılan kadınlar, ise “Jin jiyan azadî” yazılı pankartı açtı.
“Kayyıma karşı omuz omuza” sloganıyla başlayan eylemde ilk konuşan milletvekili Musa Farisoğulları oldu. “Bugüne kadar diz çökmedik bundan sonra da diz çökmeyeceğiz” diyen Farisoğulları, onurlu bir barış için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
‘İKTİDAR DARBE YAPTI’
İktidarın 19 Ağustos’ta belediyelere kayyım atayarak darbe yaptığını meşruiyetini kaybettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Sezai Temelli ise şunları söyledi: “Tam 14 gündür buradayız. 14 gündür direniyoruz, sokaklardayız. 19 Ağustos günü bu ülke bir kez daha bir darbeyle karşı karşıya kaldı. Halkın iradesini yok sayan, demokrasinin en temel unsuru olan sandığındaki yok sayan, seçilmişlere karşı bir kayyım operasyonu başlatan bu iktidar meşruiyetini yitirmiştir.
Seçilmişlere karşı kayyım atayan iktidar, tükenmiştir. Siyaseten söyleyecek sözü kalmayanlar erkiyle halkın iradesine karşı saldırıya geçmiştir. Bu şiddeti, bu saldırıyı kabul etmiyoruz. İrademize sahip çıkıyoruz, kentimize sahip çıkıyoruz. Gelin
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Tutuklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den ilk mesaj2.Suriye’de görünmez kılınan trajedi: 100 binden fazla kadın nerede?3.Namağlup Fenerbahçe Opet, Galatasaray Çağdaş Faktoring'i devirdi; üst üste 8. kez şampiyon oldu4.Uluslararası Basın Enstitüsü'nden Google'a mektup: Türkiye’de bağımsız medya algoritmik şok yaşıyor5.Almanya’dan savaş hazırlığı: Erkekler 3 aydan uzun yurt dışına çıkamayacak
6.ABD, 23 yıl sonra ilk kez savaşta uçak kaybetti7.Trump'tan İran'a 48 saat mühlet: 'Cehennem azabı üzerlerine yağacak'8.Özgür Özel daire iddialarına çok sert yanıt verdi: 'İspatlamayan namerttir'9.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tutuklandı: İfadesi ortaya çıktı10.Ankara'da halk otobüsü üst geçide çarptı: 5 kişi öldü, 14 kişi yaralandı
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

ŞERİF ALİ TEKALAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Tutuklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Musta...

Suriye’de görünmez kılınan trajedi: 100 binden faz...

Namağlup Fenerbahçe Opet, Galatasaray Çağdaş Fakto...

Uluslararası Basın Enstitüsü'nden Google'a mektup:...

Almanya’dan savaş hazırlığı: Erkekler 3 aydan uzun...




