TEMSA, 2015'te yüzde 30 büyüdü


Adana'da kurulu TEMSA, 2015'te tüm ürün segmentlerinde satış adetlerini yükseltti. 2014 yılında bin 700'ü aşan satış seviyesi elde eden şirket, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2015'te bu rakamı 2 bin 250'ye yaklaştırdı ve yüzde 30 büyüme gerçekleştirdi. 2015 yılında 6 yeni ürünü pazarla buluşturan TEMSA, 2016 yılında ise pazara 9 yeni ürün sunacak.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, Satış Direktörü Murat Anıl, Yurtiçi Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, Kamu Satış Müdürü Ayşegül Gökçe ve Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan, düzenlediği basın toplantısı ile 2015 yılını değerlendirdi, 2016 hedeflerini paylaştı.

Dinçer Çelik, toplantıya 2015 yılında pazara yönelik yürüttüğü çalışmalar ve pazarda yaşanan gelişimi aktararak başladı. Geçen senenin zorlu bir yıl olduğunu belirten Çelik, "Seçim süreçlerine, dünyadaki ekonomik dalgalanmalara ve pazarlarda yaşanan olumsuzluklara rağmen, Türkiye otobüs pazarı, yılı tüm segmentlerde büyüyerek kapattı ve 2015'te Türkiye de yüzde 30'u aşan büyüme ile 8 bin 400 adet otobüs satıldı." dedi.

"TEMSA 2015'te neler yaptı?" sorusu ile açıklamalarını sürdüren Dinçer Çelik, şunları söyledi:

"Müşterilerimizi ilk olarak Safir VIP 41+1 koltuklu aracımız ile buluşturduk. 2+1 segmentinin otobüs pazarında giderek yükselen bir trend olmasında TEMSA'nın bu pazarın ihtiyaçlarına yönelik en uygun araçları sunmasının da önemli bir katkısı olduğu muhakkak. Önümüzdeki süreçte de Türkiye'de seyahat otobüslerinin büyük oranda 2+1 olacağı artık netleşti, siparişler böyle geliyor. Safir VIP 41+1 koltuklu aracımız müşterilerimiz tarafından büyük bir beğeni topladı. Sektörün tüm lider firmalarının filosunda yerini aldı. Safir 41+1 aracımızın lansmanını Tourmalin, Safir Plus, Maraton, MD7 ve Avenue iBUS izledi."

ŞEHİRLERARASINDA TEMSA'NIN PAYI YÜZDE 25

TEMSA Genel Müdürü Çelik, açıklamalarına 2015 yılında otobüs pazarında ürün segmentine yönelik yaşanan gelişimleri ve kendilerinin elde ettiği pazar seviyesi ile ilgili rakamları vererek devam etti. 2014 yılına göre turizm ve şehirlerarası otobüs pazarında yüzde 25 büyüme yaşandığını dile getiren Çelik, "2014 yılında 1073 adet büyük otobüs satışı gerçekleşirken bu sayı 2015'te 1340 adete ulaştı. Bu pazarda TEMSA'nın payı ise yüzde 25 olarak gerçekleşti." dedi.

MİDİBÜS PAZARINDA TEMSA'NIN PAYI YÜZDE 29

Midibüs pazarında ise 2015 yılında yüzde 30 artış yaşandığına dikkat çeken Çelik, TEMSA'nın payının yüzde 29 olduğunu belirtti. Çelik, 27-29 koltuklu midibüs segmentinde ise 2014'te olduğu gibi 2015'te de yüzde 43 ile yılı lider tamamladıklarını aktardı. Özellikle bazı ihaleler sebebiyle, şehir içi otobüs pazarında 2014'e göre ciddi büyüme olduğunu açıklayan Dinçer Çelik, "2015 yılında şehir içi otobüs pazarı diğer segmentlerin üzerinde büyüme gösterdi. 2014 yılına göre yüzde 82 civarında büyüyen bir pazar oldu. 2015'te pazar 1650 adete ulaştı. TEMSA olarak yine lideriz ve payımız yüzde 23 oldu. Ayrıca TEMSA'nın en önemli özelliği yakıt tasarrufu, işletme maliyeti ve teknolojik yeniliklerdir." dedi.

2010 - 2015 YILLARINDA 4.750 PRESTİJ SD SATIŞI

2010-2015 yıllarında toplam 4 bin 750 adet Prestij aracının Türkiye'nin 67 iline satışının gerçekleştiğini de aktaran Dinçer Çelik, "Personel taşımacılığında tercih sıralamasında her zaman öne çıkmasından mutluluk duyduk. Prestij SD aracımızın en çok bulunduğu il 1.366 adet ile İstanbul. İstanbul gibi zorlu bir trafik koşullarının bulunduğu şehirde işletme avantajları ile kullanıcıların, konfor düzeyi ile taşınan personelin mutlu olduğunu görmek bize sevindiriyor. Prestij yine yakıt tasarrufunda açık ara lider oldu. E6 yeni Prestij SX ise ilave pozitif özellikleri ile geliyor." diye konuştu.

Safir araçlarından 2010-2015 yıllarında bin 360 adet satıldığını ifade eden Çelik, "Safir aracımız, Türkiye'nin tamamına hizmet götürecek şekilde satılmış durumda. Şehirlerarası ve turizm otobüs pazarında, sahip olduğu düşük yakıt tüketimi ile işletme sürecinde sağladığı avantajlar ve sunduğu konfor sayesinde, sürekli tercih edilme başarısı gösteren Safir aracımız ile gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Satış sonrası hizmetlere yönelikte bilgiler veren TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, yurtiçindeki servis sayılarının 83 adete ulaştığını, bayi satış ağının ise 10 adet olduğunu söyledi. Pazarda elde ettikleri başarıda servislerin ve satış bayilerinin çok önemli katkıları olduğunu vurgulayan Çelik, "Onlar TEMSA ailesinin birer bireyi ve bizim gelecekte de elde edeceğimiz başarılarda çok önemli katkılar sağlayacaklar." dedi.

"SON 3 YILDA PAZAR PAYINI EN ÇOK ARTIRAN ŞİRKET TEMSA"

TEMSA'nın tüm çalışanları ve iş ortakları ile birlikte çok önemli başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Dinçer Çelik, "Son 3 yıldır en çok pazar payını arttıran şirketiz. Sizlere ifade ettiğim gibi ürün segmentlerinde sürekli olarak hem pazar payımızı büyütüyoruz, hem de satış adetlerimizi bir yıl öncekine göre sürekli artırıyoruz. Tabii ki bu uzun bir süreçte, yoğun bir emek harcanarak elde edilen bir başarı." şeklinde konuştu.

TEMSA'nın önemli bir farklılığının 'her segmentte ürün sunabilen tek şirket olması' olduğunu vurgulayan Dinçer Çelik, "En fazla ürün çeşidi olan ve ürün lideri olan bir şirketiz. Ayrıca işletme sürecinde kullanıcıya sunduğu avantajlarla da müşterilerine en düşük maliyeti sağlayan lider bir şirket haline geldik." diye konuştu.

"TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLMA YOLUNDAYIZ "

Ar-Ge merkezinde 180 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve sektörün en yenilikçi ve girişimci şirketi olduklarını belirten Dinçer Çelik, "Bütçemizin yüzde 4'ünü Ar-Ge harcamalarına ayırıyoruz. Pazarı ve müşterilerimizi dinliyor ve ürünlerimizi bu yönde geliştiriyoruz. Tedarikçilerimizle ve üniversitelerle yaptığımız ortak projelerle ve istihdam ettiğimiz uzman kadrolarla Ar-Ge'miz de büyüme devam ediyor, teknoloji şirketi olma yolunda ilerliyoruz." dedi.

2016 yılına 2015'te olduğu gibi hızlı bir giriş yaptıklarını belirten TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, "2015'e sektörün lider firmaları Metro Turizm ve Kamil Koç şirketlerine teslimatlar yaparak adım atmıştık. Bu yıl da yine sektörümüzün lider firmaları arasında yer alan Pamukkale Turizm'e teslimat yaptık. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne Avenue LF18 araçlarımızın teslimatını gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de birçok firmaya teslimatlarımız devam edecek." dedi.

2016'DA 9 YENİ ÜRÜN
2016 yılında da yoğun bir lansman programları bulunduğunu belirten TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, "2016 yılında 9 yeni ürünü pazara sunacağız. TEMSA, 2016 yılı sonunda 25 ürünle pazarda yerini alacak. TEMSA, ürün gelişiminde lider marka olmaya devam edecek." dedi.

2010 yılında girdikleri ABD pazarında 700'ü aşkın otobüse ulaştıklarını ve yıl içinde bu rakamın 1000'i aşacağına inandıklarını belirten Dinçer Çelik, "ABD pazarına yönelik bu yıl hem hedeflerimizi hem ürün gamımızı büyütüyoruz. 9-12 Ocak tarihleri arasında ABA Fuarı'na katılarak ürünlerimizi sergiledik. 31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında da otomotiv endüstrisinin en önemli fuarları arasında yer alan UMA Fuarı'na katılacağız. Bu fuarda TS 35 E serisi yeni otobüsümüzü de tanıtacağız ve toplam 3 farklı otobüsle fuarda yerimizi alacağız." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber TEMSA, 2015'te yüzde 30 büyüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER