Temsili Engelli Başkan: Bu koltukta gözüm yok istifa ediyorum


Engelliler adına Edirne Belediye Başkanlığı makamına oturan Mehmet Kaynarca isimli genç, "Bu koltukta gözüm yok, istifa ediyorum." dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü yurt genelinde çeşitli etkinlikler yapıldı.
Etkinliklerin yapıldığı illerden birisi de Edirne oldu. Engelliler Günü nedeniyle çok sayıda vatandaş Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelerek engelli vatandaşlarla birlikte oldu.

Edirne Belediyesi de engelliler gününde önemli bir projeyi hayata geçirdi.
Akülü araçla topluma karışan engellilerin şarj bitme korkusu yaşamadan hareket edebilmeleri için iki adet istasyonu hizmete soktu. Bununla birlikte Mehmet Kaynarca isimli genç, engellileri temsilen Edirne Belediye Başkanlığı makamına oturdu.

Sabah saatlerinde günün yoğun programı nedeniyle makama geçemeyen engelli genç, akşam saatlerine doğru ancak müsait olabildi. Başkanın koltuğuna oturan engelli genç, başkan Gürkan ve yardımcılarıyla bir toplantı yaptı. Ardından telefonu eline alan engelli genç, belediyenin personeline talimat verdi. Başkanlığındaki ilk icraatı ise engelliler okulu için park ve bahçeler müdürlüğünden 5 adet bank istemek oldu. Temsili başkanın talebi hemen yerine getirildi. Kendilerini makamda ağırladığı için Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür eden Mehmet Kaynarca, "Engel tanımak yok." dedi.

Kaynarca, ayrıca başkanlık makamında gözünün olmadığını, belediye işlerinin yoğunluğuyla uğraşamayacağını ifade ederek istifa edeceğini belirtti.
Engelli gencin sempatik tavırları belediye başkanı ve yardımcılarını kahkahaya boğdu. CİHAN
<< Önceki Haber Temsili Engelli Başkan: Bu koltukta gözüm yok istifa ediyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER