ABD'den Alman ilaç şirketlerine 265 milyon dolar ceza
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 18 2020
ABD mahkemesi, Alman Bayer ve BASF şirketlerine bir çiftçinin zirai tarım ilacı nedeniyle zarar görmesinden dolayı 265 milyon dolar cezaya hükmetti
ABD'li şeftali üreticisi Bill Bader, Bayer ile BASF tarafından üretilen ve zararlı otlara karşı kullanılan "dicamba" adlı ilacın kendi arazisindeki ürünlere de zarar verdiği iddiasıyla iki şirkete dava açtı.
BBC'de yer alan habere göre, ABD'nin Missouri eyaletinde görülen davada mahkeme jürisi, çiftçiyi haklı buldu.
Jüri, Bayer ve BASF'nin ABD'li şeftali üreticisi Bader'a 15 milyon dolar "zarar karşılama" ve 250 milyon dolar para cezası ödemesini kararlaştırdı.
BAYER: YETERLİ DELİL YOK
Alman şirketi Bayer, jüri kararının ardından yaptığı açıklamada, dava sonucunun "hayal kırıklığı" olduğunu belirtti.
İlacın ürünlere zarar verdiğine ilişkin yeterli delil bulunmadığını, ilacın doğru kullanılması durumunda herhangi bir riskin oluşmayacağını savunan şirket, karara itiraz edeceklerini kaydetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var8.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!9.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







