TEOG boş kontenjanları açıklandı

15 Ağustos 2016 pazartesi günü TEOG 1. Lise Nakil Başvurusu başlıyor .

TEOG boş kontenjanları açıklandı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında tercih yapıp istediği okula yerleşemeyen adaylar için boş kontenjanlar yayımlandı


Nakil başvurusu yapacak olan öğrenciler gerek tercih listesinde daha üst sıradaki okula yerleşmek istemeleri nedeniyle gerekse açık liseye zorunlu olarak kaydedilmek istememeleri nedeniyle başvuruda bulunacaklar. 2016 TEOG Yerleştirme sonuçlarının 11 Ağustos’ta açıklanmasının ardından yerleştikleri okulları değiştirmek isteyen öğrenciler için 3 kez nakil uygulaması yapılacak. Bu nakillere herhangi bir örgün liseye yerleştirilen öğrenciler ile, tercihlerine yerleşemedikleri için otomatikman açık liseye kaydedilen öğrenciler başvurabilecek.

NAKİL BAŞVURULARINDA YEP PUANIN ESAS ALINACAK

Nakil başvuru yapacak olan öğrenciler başvuracakları okulara yine Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) baz alıanarak yapılacak. 11 Ağustos’ta yerleştirme sonuçlarıyla birlikte okullardaki boş kontenjanlar da açıklandı. Ancak nakil tercihlerini yaparken okulda boş kontenjan olup olmadığına bakılmayacak. Veliler tüm okulları nakil döneminde tercih listelerine alabilecek.

Nakil İşlemleri Ne Zaman?

Lise birinci nakil başvuruları 15-19 Ağustos tarihleri arasında, ikinci nakil başvurusu ise 22-26 Ağustos, üçüncü ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

15-19 Ağustos: 1. Nakil Dönemi

19 Ağustos: 1. Nakil Sonuçları

22-26 Ağustos: 2. Nakil Dönemi

26 Ağustos: 2. Nakil sonuçları

29 Ağustos-2 Eylül: 3. Nakil Dönemi

2 Eylül: 3. Nakil sonuçları
<< Önceki Haber TEOG boş kontenjanları açıklandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER