TEOG'dan çıkan öğrenciler; Türkçe kolay geçti, Matematikten çekiniyoruz


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav maratonu bu gün başladı. Sınavlar yarın da devam edecek. Öğrenciler ilk kez girdikleri Türkçenin kolay geçtiğini belirtirken, Matematikten çekindiklerini söyledi.

Bursa'da TEOG sınavına giren öğrenciler başarı için çaba gösterirken, ailelerde okul bahçesinde heyecanla bekledi. Özellikle anneler çocuklarının başarılı olması için ellerine aldıkları Kuran-ı Kerim ve dua kitapları ile çocuklarına destek olmaya çalıştı.

Sabah saatlerinde öğrenciler ilk önce Türkçe dersinden sınav oldu. Türkçe sınavının kolay geçtiğini belirten öğrenciler ikinci sınav olan Matematikten ise çekindiklerini belirtti. Kısa bir aranın ardından zilin çalması ile birlikte yeniden okullarına giren öğrenciler Matematik sınavı için kalemlerini eline aldı.

BİZ DE ÇOCUKLAR GİBİ HEYECANLIYIZ

Okul bahçesinde çocuklarını heyecanlı bir şekilde bekleyen velilerden Mümin Müminoğlu, "Bizde heyecanla bekliyoruz, en az onlar kadar heyecanlıyız. Bu gün ilk sınav inşallah başaracaklar, ümitlilerdi. Bizde şuanda dört gözle bekliyoruz." dedi. Zekeriya Hacıoğlu da, "Arkadaşın dediği gibi bizde çok heyecanlıyız, başarılı olması için dua ediyoruz." şeklinde konuştu.

Çocukları için dua ettiğini anlatan anne Sevim Yeşilyurt ise, "Bizde dua ediyoruz. İnşallah hepsi için hayırlı olur. Bizde çocukların iyi olması için, başarılı geçmesi için dua ediyoruz şuanda burada." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber TEOG'dan çıkan öğrenciler; Türkçe kolay geçti, Matematikten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER