Tercan'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Tercan'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Erzincan'ın Tercan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinlikler ile kutlandı. Etkinlikler kapsamında ilçede 'Çanakkale' konulu konferans düzenlendi.

110 yaşında vefat eden en yaşlı Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu emekli öğretmen Turgut Kaçmaz tarafından Tercan ilçesinde verilen konferansa Vali Süleyman Kahraman, Tercan Kaymakamı Osman Güven, Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, ilçedeki kamu kurum ve kuruluş idarecileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Emekli Öğretmen Turgut Kaçmaz'ın gazi babasından kalan kıyafetlerini giyerek sahne almasıyla devam eden programda, Çanakkale'nin ruhunun yaşandığı sahnede, Çanakkale Savaşı'ndan kalan top mermisi, silah mermileri, çivili çarıklar ve birçok fotoğraf ile salondakiler duygulu anlar yaşadı. Çanakkale Savaşı'nın Türk milleti için ne kadar büyük bir destan olduğunu, bu destanın büyük özveriler sayesinde yazıldığını ve en büyük özveri sahiplerinin de analar olduğunu ifade eden Turgut Kaçmaz, şunları kaydetti: "Bu yurdun her karış toprağı şehit dedelerimizin temiz kanıyla yoğrulmuştur. Birlik ve beraberlik olduğu sürece Edirne'den Ardahan'a kadar bu vatanın bir karış toprağı geçilemez. Dedelerimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu vatanı böldürmediyse, bu bayrağı indirmediyse, bu ezanı susturmadıysa, kuvvetini damarlarındaki asil kandan alan şanlı ordumuz, polis gücümüz bu bayrağı indirmez, bu vatanı böldürmez, ezanları susturmaz." CİHAN
<< Önceki Haber Tercan'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER