Terim'in sıkıntısı büyük

Euro 2016 öncesi İsveç ve Avusturya ile hazırlık maçına çıkacak A Milli Takımın aday kadrosu adeta sakatlar ve formsuzlar topluluğu. Burak Yılmaz 2 aydır oynamıyor, Cenk Tosun yedek, Hakan Çalhanoğlu formsuz. Bir tek Arda var.

Terim'in sıkıntısı büyük

A Milli Takımın, 24 Mart'ta Antalya'da İsveç, 29 Mart'ta da deplasmanda Avusturya ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosunda formsuz ve sakatlıktan yeni çıkan oyuncuların çokluğu dikkat çekiyor.

Özgür Düşünce'den Serkan Kanca'nın haberine göre forvetteki en büyük silahımız Burak Yılmaz, A Milli takımın son 4 maçında sakatlığından dolayı forma giyemedi. Galatasaray'da çıktığı 15 maçta 9 gol atan Burak, Çin'in Beijing Guoan takımına transfer oldu. Sakatlığı devam eden Burak, 2 aydır forma giyemiyor.

YUNUS TECRÜBESİZ

Milli Takımın aday kadrosuna çağrılan forvetlerden Yunus Mallı ise Mainz'da 27 maçta attığı 10 golle iyi bir sezon geçirmesine rağmen A Milli Takım tecrübesi eksik. Yunus, A Milli Takım'da sadece 60 dakika süre aldı. Bir diğer gol umudumuz Cenk Tosun ise Beşiktaş ile bu sezon ligde sadece 2 maça ilk 11'de başladı. Mario Gomez'in kenara ittiği Cenk forma giydiği 22 maça 6 gol 3 asist sığdırsa da maç başı ortalama 22 dakika süre alabildi.

HAKAN ÇALHANOĞLU ESKİ GÜNLERİNDEN UZAK

Milli Takımımızın etkili isimlerinden Hakan Çalhanoğlu, Şubat ayında yapmış olduğu açıklamada, bu sezon Bayer Leverkusen'de istediği formu yakalayamadığını itiraf etti. Bundesliga'da çıktığı 25 maçta 3 gol kaydeden Çalhanoğlu'nun başı FIFA ile de dertte. 2011 yılında Trabzonspor ile imzaladığı ön protokolü yerine getirmeyen Hakan'a FIFA 4 ay futboldan men cezası verdi. Hakan bu kararı Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıdı.

VOLKAN KALEDE YALNIZ

Milli Takımımız kalede de problem yaşıyor. Kadroya çağrılan oyunculardan Harun Tekin bu sezon yedeklikten kurtulamadı. Onur Kıvrak ise sakatlıklarla boğuşuyor. Bu durumda bütün yük Volkan Babacan'a kalıyor. Volkan, son 10 maçın 9'unda kaleyi korudu. Fenerbahçe'li Alper, Ozan ile G.Saray'lı Yasin de takımlarında kulübeye çekilen futbolcular.

ARDA COŞTU

Barcelona'da oynayan Arda Turan EURO 2016 öncesi hali hazırda en formda futbolcumuz. Maç eksiği olmasına rağmen Milli Takımın elemelerdeki en etkili ismi olan kaptan Arda, Barcelona ile çıktığı 12 maçta 2 gol, 3 asist yapmayı başardı.

SAKAT ÇOK

Kadroya çağrılan Serdar Aziz, Bursa'nın oynadığı son 8 maçın 6'sında sakatlığı sebebiyle forma giyemedi. Sol kanadın ilk tercihi Caner de F.Bahçe ile ligde sadece 13 maça çıkabildi. Gökhan Gönül kaburgasından sakatlık yaşarken, Şener'in de maç eksiği bulunuyor.

NOT: 2015 yılında 4'ü özel maç olmak üzere toplam 10 karşılaşmaya çıkan A Milliler, 17 gol attığı karşılaşmalardan hiçbirini kaybetmedi. Burak ve Hakan Çalhanoğlu'nun 4'er, Arda ve Selçuk İnan'ın ise 3'er gol kaydettiği karşılaşmalarda, Cenk, Mevlüt ve Oğuzhan da 1'er gol attı.

Kaynak: Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Terim'in sıkıntısı büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER