Terör Belçikayı vurdu: 34 ölü


Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu sabah ardı ardına meydana gelen patlamalar Avrupa'yı sarstı.

İlk patlamalar Brüksel'deki Zavantem Havaalanı'nda meydana geldi. Bir sonraki patlamanın adresi ise AB kurumlarının merkezlerine çok yakın olan Maalbeek metro istasyonu oldu.

Belçika devlet televizyonuna göre havaalanındaki saldırıda 14, metroda ise 20 kişi hayatını kaybetti. Saldırıları şu ana kadar üstlenen olmadı.

BELÇİKA BAŞBAKANI: KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ

Belçika Başbakanı Charles Michel, bugün Brüksel'de meydana gelen patlamaları 'korktuğumuz başımıza geldi' sözleriyle değerlendirdi ve yeni saldırılar düzenlenmesinden endişe ettiklerini söyledi.

Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Charles Michel, 'Çok sayıda ölü ve yaralı var." dedi ama net bir sayı telaffuz etmekten kaçındı. Başbakan Michel, "Trajik bir durumlar karşı karşıyayız. Sükunetimizi korumalı ve dayanışma içinde olmalıyız." dedi.

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, havaalanındaki iki patlamadan birinin intihar saldırısı olduğunu düşündüklerini ve üç patlamanın da terör eylemi olduğunu açıkladı.

Fransa'da 130 kişinin öldüğü terör eylemlerinin baş sorumlularından Salah Abdeslam, geçtiğimiz hafta Brüksel'de yakalanmıştı. Abdeslam'ın polisle işbirliği yaparak çok önemli bilgiler verdiği öne sürülüyordu. Patlamaların da bu süreçte meydana gelmesi dikkat çekiyor. Patlamaların terör eylemi olduğuna dair neredeyse kesin bir kanaat olsa da henüz bu yönde resmi açıklama yapılmış değil.

KRALİYET SARAYI TAHLİYE EDİLDİ

Belçika devlet televizyonu RTBF, Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Kraliyet Sarayı'nın tahliye edildiğini duyurdu.

Bu arada Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde ise yazılı bir açıklama yaparak, iğrenç saldırıların kendilerini büyük üzüntüye sevk ettiğini belirtti.

AVRUPA'DA GÜVENLİK ALARMI

Patlamaların ardından komşu ülkeler Fransa ve Hollanda ile İngiltere'de güvenlik alarmı verildi. Sınırlarda kontroller sıkılaştırıldı. Havaalanlarında ek tedbirler alındı. CİHAN
<< Önceki Haber Terör Belçikayı vurdu: 34 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER