'Terör bir insanlık suçudur, lanetliyoruz'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Şubat 19 2016
Eğitim İş Yozgat İl Temsilciliği Başkanı Sedat Tuygun, "Türkiye'nin Başkenti Ankara'da gerçekleştirilen ve onlarca insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan ve yine sayısını tam olarak bilemediğimiz birçok vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.
'Terör bir insanlık suçudur, lanetliyoruz'
Eğitim İş Yozgat İl Temsilciliği Başkanı Sedat Tuygun, "Türkiye'nin Başkenti Ankara'da gerçekleştirilen ve onlarca insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan ve yine sayısını tam olarak bilemediğimiz birçok vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

Tuygun, yaptığı açıklamada, terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirterek, "AKP'nin uygulamış olduğu iç ve dış politika, Türkiye'yi her türlü terör saldırısına açık bir coğrafyaya dönüştürmüştür. Suriye politikası ve terörle müzakere süreci, ortaya çıkan tablonun temel nedenidir. AKP'nin komşu bir ülkenin toprak bütünlüğün tehdit eden politikaları ile emperyalizmin bölgeye yönelik planları yurttaşlarımızın can güvenliğini tehdit eder noktaya gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Ankara'daki önemli kurumların bulunduğu alanda yapılan saldırının ülkedeki güvenlik ve istihbarat zafiyetini de ortaya çıkardığını vurgulayan Tuygun, şunları kaydetti: "Ülkenin başkentinde; TBMM, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı gibi devlet kurumlarının yanı başında gerçekleştirilen bu saldırı ülkedeki güvenlik ve istihbarat zaafını ortaya çıkartmıştır. Patlamanın nedeni hakkında henüz tam bir açıklama yapılmazken, siyasi iktidar her zaman olduğu gibi jet hızıyla yayın yasağı getirerek halkın bilgi edinme hakkını ihlal etmektedir.Patlamanın sorumluları ve arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve bu konuda halka hesap verilmelidir.

Ortadoğu'daki ABD'nin ve diğer emperyalist güçlerin karıştığı kavgaya, akıldan ve ulusal çıkarlardan uzak bir şekilde salt taşeron olma mantığıyla müdahil olan AKP iktidarı, izlediği yanlış dış politika ile Türkiye'yi de bir çatışma sürecinin içine itmiş ve ülkeyi savaşın eşiğine getirmiştir. AKP iktidarının, çok uluslu terör örgütlerine sınır kapılarını açması, onlara her türlü desteği vermesi, etnik ve mezhepsel ayrışma temelinde siyaset izlemesi, 'çözüm süreci' adı altında kamuoyunu oyalayarak terörle mücadele etmek yerine t

Bu haberler de ilginizi çekebilir