"Terör dosyan var" deyip haraç alırken suç üstü yakandılar!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 27 2016
Diyarbakır'da, yolda gördükleri cezaevi firarisinden, "Terör dosyan var" diyerek 4 bin 500 lira rüşvet alırken suçüstü yakalanan iki terörle mücadele polisinden biri suçu itiraf edip pişman olduğunu söyleyince serbest bırakıldı. Suçlamayı reddeden diğeri ise tutuklandı. Şüphelilerin rüşvet aldığı firari Ş.T. ise cezaevine teslim edildi.
'TERÖR DOSYAN VAR' DEYİP RÜŞVET İSTEDİLER
Diyarbakır'da geçen 6 Aralık günü arkadaşı ile birlikte yürüyen cezaevi firarisi 28 yaşındaki Ş.T., Terörle Mücadele ekibi tarafından göz takibine alındı. Ş.T.'nin, kuruyemişçi dükkanına girdiğini gören TEM ekibi, bir süre sonra iş yerine girerek, kimlik kontrolü yaptı. Kontrol sırasında üzerinde kimlik olmayan Ş.T., ekip arabasına bindirildi. İddiaya göre arabada polislere 2 yıldan bu yana cezaevi firarisi olduğunu söyleyen Ş.T.'ye, polis memurları Oğuzhan B. ve Mustafa B. "Terörden dosyan var" dedi. İddiaya göre; Ş.T.'yi ekip aracı ile boş bir araziye götüren iki polis, kaza yapmış iki polis aracı için 10 bin lira vermesi halinde kendisini serbest bırakacaklarını söyledi.
5 BİN LİRAYA ANLAŞTILAR
Pazarlık sonucu şüphelileri 5 bin lira vereceğine ikna eden Ş.T., patronundan para almak için polislerle birlikte işyerine gitti. İşyerinde polislerden Oğuzhan B.'yi borçlusu olarak tanıtan Ş.T., patronundan borcunu ödemek için 5 bin lira istedi. Patronu borcu üstlenerek, 5 bin lirayı yarın vereceğini söylemesi üzerine polisler ekip arabası ile bölgeden ayrıldı.
OLAY KAÇAKÇILIK ŞUBEYE GİTTİ
Paranın teslim edileceği gün iş yerine gelerek gerçeği anlatan Ş.T., patronundan yardım istedi. Patronun durumu arkadaşı olan emekli bir polise anlatması üzerine, olay Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesine iletildi. Rüşvet için hazırlanan 4 bin 500 liranın seri numarasını alıp kameraya kaydeden KOM ekibi, Ş.T.'ye parayı buluşma noktasına götürüp, şüphelilere vermesini söyledi. Seri numarası alınmış paraları buluşma noktasına götüren Ş.T. şüpheli Oğuzhan B.'ye verdi.
PARAYI ARACIN TAVANINA SAKLAMIŞ
Paranın teslim edilmesi ile operasyon başlatan polis, Oğuzhan B., Mustafa B. ve olayda telefonu kullanılan kahve işleten E.Y.'yi gözaltına aldı. İlk aramada paraları bula
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


