Teröre karşı miting AKP'nin mitingine döndü

Yenikapı'da gerçekleştirilecek "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu terörü protesto etmek için düzenlenen mitinge gelen vatandaşlardan oy istedi. Erdoğan 400 milletvekilini 550'ye çıkardı.

Teröre karşı miting AKP'nin mitingine döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan bir ricası olduğunu söyleyerek, "1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye hangi partiden olursa olsun fark etmez, 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimizi anlıyorsunuz değil mi? Şu anda Türkiye'nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında bir çözüm asla yok. Siz sandıkta iradenize sahip çıkan, Meclis'e yerli ve milli vekil gönderirseniz gerisi çok kolay. Bu konuda milletime inanıyorum. Sizlere güveniyorum" dedi.

DAVUTOĞLU: 1 KASIM'A KADAR ÇOK ÇALIŞACAKSINIZ

Davutoğlu'da konuşmasında mitinge gelenlerden oy istedi. Davutoğlu şunları söyledi; "1 Kasım' a kadar çok çalışacaksınız ve mecliste yeniden birliğin sembolü olan AK Parti'yi tek başına iktidara getireceksiniz. O günden bu güne, Türkiye'nin her yerinde bölücü terör örgütüne, DHKP-C'ye, DEAŞ'a karşı mücadelemizi yürüttük. Zannettiler ki böyle bir geçiş döneminde hızımız kesilir. Hayır. Bir kez daha söylüyorum: Dağlarımız bu çetelerden temizlenen kadar, şehirlerimizin etrafı bu gruplardaki vatandaşlardan haraç alan, baskı yapan zalimlerden, teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz devam edecek. 1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna devam edeceğiz.

1 Kasım seçimlerine yürürken bu operasyonun adını  ‘Huzur ve demokrasi operasyonu' koyduk. Çünkü şehirlerimizin içindeki bütün çeteler, şehirlerimizin etrafındaki bütün yapılanmalar, dağlarımızdaki, ovalarımızdaki, yaylalarımızdaki bütün teröristler temizlenip ülkenin her yerinde mutlak anlamda huzur hâkim olana kadar bu mücadele sürecek. Hiçbir sivil vatandaşımız herhangi bir şekilde tereddüt etmesin. Devletine, milletine güvensin. Onların en küçük bir zarar görmemesi için bütün bu operasyonlarda teröristler dışındaki hiçbir vatandaşımızın zarar görmemesi için bütün güvenlik birimlerimiz son derece titiz bir şekilde çalışıyor. Bütün vatandaşlarımızın tek bir tüyü, tek bir kılı bile bize emanettir, kutsal bir emanettir."

UĞUR IŞILAK ŞARKI SÖYLEDİ

İstanbul Yenikapı'daki alan, 'Milyonlarca Nefes teröre karşı tek ses' mitingi için Türk bayrakları ile donatıldı. Mitingde teröre karşı birlik mesajı verildi. Miting alanına helikopterle gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kalabalığı selamlayarak yerlerine geçti. AK Parti Milletvekili Uğur Işılak da alanda toplanan kalabalığa şarkı söyledi.

SAATLER ÖNCESİNDEN GELDİLER

Yenikapı'da gerçekleştirilen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingine vatandaşlar saatler öncesinden gelmeye başladı. Miting alanına çıkan birçok cadde araç trafiğine kapatılırken; bazı vatandaşlar yürüyerek, bazıları ise vapurlarla alana ulaştı. Engelliler ise görevli otobüsleriyle Yenikapı'ya getirildi.

ELDİVENLERLE ARADILAR

Vatandaşlar polis noktalarında üst araması yapılarak alana alındı. Kontrol noktalarındaki polisler eldiven takarak üst araması yaptı. Üst aramaları yapılırken çok sayıda polis kamerasının miting alanına girenleri tek tek kaydetmesi dikkat çekti. Mitinge gelenlere görevliler Türk bayrakları dağıttı.
<< Önceki Haber Teröre karşı miting AKP'nin mitingine döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER