Terör olaylarının olduğu bölgelerde AKP bakın nasıl oy topluyor?

AKP Meskun mahal operasyonlarının yapıldığı, Şırnak, İdil, Cizre, Nusaybin, Hakkari, Yüksekova, Diyarbakır/Sur gibi yerlerde bakın nasıl oy topluyor.

Nusaybin'de vatandaşlar operasyon bölgesinden tahliye ediliyor

Yeniçağ gazetesi Ahmet Takan köşesinde Referandum ile ilgili önemli iddiayı gündeme getirdi

Oluşturulan korku imparatorluğu ile sandık delen iktidarın gerçek yüzünün faş olması için gerçekleri haykırmaya devam edeceğim. Bu referandum kampanyası sürecinde iktidar, tıpkı önceki seçim kampanyalarında olduğu gibi akıl almaz şekilde, bırakın eşit koşullarda demokratik mücadele yollarının kapatılmasını, insani şartları ve hakları da paspas etmekten hiç geri durmuyor, en ufak bir tereddüt bile göstermiyor. Kutsal mekanımız, camilerimiz, her seçim dönemi olduğu gibi iktidarın hizmetinde. Yakınlarda, mahyalardan "evet" propagandası yapıldığını görürsem, hiç şaşırmam...


Yerelde mülki idare amirleri, kamuda "hayır"cı avına çıktı. "Hayır" kampanyası yürüten isimlere yakın veya arkadaş olan görevliler özel sorgu  odalarına alınıyor. "Sen şu vakit şu şu şahıslarla falanca kişinin toplantısında görülmüşsün. O kişi şu tarihte ilimize gelecekmiş eğer orada görünüp destek sağlarsan seni görevden alırız" diye tehdit ediliyor. Vali hazretlerine "ya o şahıs benim şunca yıllık dostum. Hem ben hafta sonu o toplantıya sivil vatandaş olarak katılmıştım" diye itiraz edildiğinde ise tehdidin dozajı artırılıyor. Ankara kulislerinde, görevden alınan belediye başkanlarının yerlerine atanan kayyumların referandum için sahada olduğu da günlük faaliyet gündemi oldu!..

Terör bölgesinde, iktidarın referandum kampanyasını nasıl yürüttüğüne dair bilgi almak için dün bölgeden güvenilir bir kaynağımla görüştüm. Meskun mahal operasyonlarının yapıldığı, Şırnak, İdil, Cizre, Nusaybin, Hakkari, Yüksekova, Diyarbakır/Sur gibi yerlerde AKP’nin il ve ilçe yöneticilerinin  fısıltı ile “eğer referandumda ‘evet’ çıkmazsa, evleriniz yapılmayacak, imar planları uygulanmayacak. ‘Hayır’ çıkarsa ne haliniz varsa görün” propagandası yaptığını anlattı.

Bu yönde ev ve kadın toplantılarına ağırlık verildiğini örnekleriyle sıraladı. Vatandaşların tepkisinin ne olduğunu  ise, ” ‘evet’ vermek zorundayız. Yoksa evlerimiz yapılmayacak” diye özetledi.


<< Önceki Haber Terör olaylarının olduğu bölgelerde AKP bakın nasıl... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER