Terör saldırısına hedef olan TUSAŞ'ta güvenlik skandalı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 29 2024
Geçen hafta yaşanan TUSAŞ’taki terör saldırısında birçok zafiyet olduğu ortaya çıktı. Kurumda daha yeni denetim yapılmış olmasına rağmen bir sorun bildirilmediği, kısa süre önce ele geçirilen PKK'nın dijital verilerinde TUSAŞ ile ilgili bilgiler bulunduğu ve özel güvenlik görevlilerinin uzun namlulu silahlarını olmadığı öğrenildi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii şirketine (TUSAŞ) yönelik PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısı gündemden düşmüyor. Beş kişinin şehit olduğu olayla ilgili bir güvenlik zafiyeti olup olmadığı tartışma konusu haline gelirken, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında, 81 kentin il emniyet müdürünün katılımıyla gerçekleşen video konferans sistemi (VKS) toplantısında saldırı hakkında konuşuldu.
T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre; toplantıda da “istihbarat ve güvenlik zafiyeti” tartışmaları görüşülürken, Demirtaş’la aynı masa etrafındaki Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Özel Güvenlik Denetleme Kurulu Başkanı Suat Çelik söz aldı. Çelik, katılımcıları bilgilendirirken çok önemli bir bilgi verdi.
'TUSAŞ GÜVENLİKTE SINIFTA KALDI'
Çelik’in anlatımlarına göre, eylem amacıyla gelen iki teröriste yönelik yeterli müdahale yapılmadığı iddia edilen TUSAŞ’ta, EGM Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan görevlendirilen müfettişler, denetim yaptı. Hem de yakın zamanda, ekim başında. Çelik, yapılan denetimden TUSAŞ’ın özel güvenlik koruması bakımından “sınıfta kaldığını” ortaya koyan tespitleri aktardı.
Şardan'ın yazısında bu tespitler şöyle aktarıldı:
"Özel güvenlik korumasında ortaya çıkan ve zafiyet tanımlaması yapılmasını sağlayan eksikliklerden, hem TUSAŞ yönetiminin hem de tesisin bulunduğu bölgenin güvenliğinden sorumlu olan jandarma teşkilatının payı var. Ayrıca, müfettişlerin TUSAŞ’ın özel güvenliğinin sağlanması için gerekli personel sayısında yetersizlik bulunduğu bilgisi de devletin resmi raporuna girmiş durumda. EGM’ce hazırlanan rapor TUSAŞ ve Jandarma Genel Komutanlığı’na ulaştırıldı resmi yoldan. Sonuç ortada maalesef.
PKK'NIN DİJİTAL VERİLERİNDEN TUSAŞ ÇIKTI
Bu arada ülkenin en önemli kamu kuruluşları arasındaki TUSAŞ’a
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


