Terörden kapanan okulların öğretmen ve öğrencileri için MEB'e mektup yazdı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ocak 5 2016
Eğitim İş Genel Başkan Veli Demir, terör nedeniyle kapanan okullardaki öğretmen ve öğrencilerin durumunu mektupla Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) sorduklarını söyledi.
Eğitim İş Genel Başkan Veli Demir, terör nedeniyle kapanan okullardaki öğretmen ve öğrencilerin durumunu mektupla Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) sorduklarını söyledi.

Yazılı ve görsel basında yer alan haberlere ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalara göre bölücü terör nedeniyle bölgede kapatılan veya yakılan 1.556 okulda eğitim gören 362 bin öğrenci ve bu okullarda görev yapan 16 bin 797 öğretmenin terör olaylarından doğrudan etkilendiğini hatırlatan Veli Demir, yazılı değerlendirmesinde "Nitekim Bakanlık, terör nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçelerdeki öğretmenleri, can güvenliklerini sağlayamadığı için hizmet içi eğitim adı altında bölgeden çekmiş; öğrenciler içinse eğitim açığının ileride telafi eğitimiyle giderileceğini açıklamıştır." dedi.

Demir, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na yazdıkları mektupta cevap bekledikleri soruları şöyle sıraladı:

"1- 2015-2016 Öğretim Yılında terör nedeniyle bölgede kapalı olan okul ve bu okullardaki öğrenci, öğretmen sayısı ne kadardır?

2- Yıllık eğitim -öğretim süresi 180 iş günü olduğuna göre 24 Temmuz 2015 tarihinden beri şiddetli çatışmaların yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde açılamayan veya açıldıktan sonra kapanan okullardaki öğrenciler için herhangi bir planlama yapılmış mıdır? Okulların eğitim öğretime başladığı 2015 yılı Eylül ayından bu yana yaklaşık 4,5 aylık bir süre geçtiğine göre telafi eğitimi nasıl yapılacaktır? Bakanlığın bir planlaması ve öngörüsü var mıdır?

3- Kapanan okullardaki TEOG ve YGS, LYS sınavlarına girecek öğrencilerle ilgili herhangi bir çalışma ve planlama yapılmış mıdır? Bu öğrenciler, belirtilen sınavlara diğer öğrencilerle birlikte aynı koşullarda ve aynı zamanda mı gireceklerdir?

ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ CAN GÜVENLİĞİ İÇİN NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

4- Can güvenliği nedeniyle göreve gidemeyen öğretmenlerle ilgili ne gibi bir çalışma yapılmaktadır? Bu öğretmenlerle ilgili herhangi bir planlama yapılmış mıdır? Hizmet içi eğitime alınd

Bu haberler de ilginizi çekebilir