Teröre tepki gösteren kadınlardan 'askerlik başvurusu'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Eylül 11 2015
Artan terör olaylarına tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi kadınlar, Asker Alma Bölge Başkanlığı'na askerlik için başvuruda bulundu. Kadınlara dilekçelerini alacağını belirten askeri bir yetkili, "Askerleri siz doğurduğunuz için büyük askerleri, büyük kadınlar doğuruyor. Duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz." dedi.
Artan terör olaylarına tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi kadınlar, Asker Alma Bölge Başkanlığı'na askerlik için başvuruda bulundu. Kadınlara dilekçelerini alacağını belirten askeri bir yetkili, "Askerleri siz doğurduğunuz için büyük askerleri, büyük kadınlar doğuruyor. Duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye Eğitim-Sen üyesi kadınlar, artan terör olayları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yanında olduklarını göstermek için ilginç bir girişimde bulundu. Sendika üyesi kadınlar, Ankara Asker Alma Bölge Başkanlığı'na askerlik için dilekçe verdi. Askeriye önüne ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kadınlar, 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz' sloganları attı.

Toplanan grup adına konuşan Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdevs Işık, terör saldırılarını telin ettiklerini, maddi ve manevi olarak TSK'nın yanında olduklarını ifade etti. Işık, "Son zamanlarda neredeyse gün geçmiyor ki güvenlik görevlilerimize yönelik bir hain saldırı olmasın. Gözünü kan bürümüş, insanlıktan nasibini almamış, devlet ve millet düşmanı bölücü teröristler tarafından hemen her gün askerimiz, polisimiz ve korucularımız şehit edilmektedir. Bu saldırılar sonucu, son bir iki ayda, yüzü aşkın yiğidimizi toprağa verdik." diye konuştu.

Bu sıkıntılı sürecin bir an önce sonlandırılması ve terörün tüm unsurlarıyla kökünün kazınmasını isteyen Işık, şöyle devam etti: "Türk milleti bu mücadelenin yanındadır. Büyük Türk milletinin birer ferdi ve yüreği yangın yeri olan birer anne olarak, ülkemizin yaşadığı bu acılar karşısında çok üzüntülüyüz, çok öfkeliyiz, kahroluyoruz. Bizler, Türk İstiklal Mücadelesi'nin abide şahsiyetleri Nene Hatunların, Şerife Bacıların, Kara Fatmaların, Nezahat Onbaşıların torunları olan Türk kadınlarıyız. Dün ninelerimiz, eşlerinin, çocuklarının ve kardeşlerinin yanında nasıl saf tutmuş iseler; bizler de bugün, birliğimize yönelen bu hain terör saldırılarının karşısında kale gibi dikilmeye, varlığımızı milleti

Bu haberler de ilginizi çekebilir