Terörist denilip mülklerine el konuluyor

Türkiye’nin farklı illerinde her gün yapılan hayırseverlere yönelik operasyonlar ‘soykırım’a dönüştü.

Nefret operasyonlarında bu görüntüler yaşanıyor

Soykırım gibi…

Hukuksuz gerekçelerle sabahın ilk ışıklarında gözaltına alınan yüzlerce kişi, emniyet ve adliye koridorlarında kendilerine yöneltilen haksız suçlamalara maruz kaldı. Bugüne kadar yapılan sözde operasyonlarda 4 binin üzerine gözaltının olduğu ve 800’e yakın kişinin tutuklandığı belirtiliyor. Operasyonların arttığı mayıs ayında 850’nin üzerine gözaltı, 200’e yakın tutuklama var. Geçtiğimiz günlerde Mersin’de gözaltına alınan Ali Çengelci, operasyonların geldiği noktayı şu sözlerle özetledi: “Üç defa gözaltına alındık ve hâlâ devam ediyor. Bir tane meczubun yüzünden buradayız.”

Özgür Düşünce yazarı Ergun Babahan da Hizmet Hareketi’ne gönül verenlerin inanç soykırımına maruz kaldıklarına dikkat çekti. “‘Paralel adı altında yapılan operasyonlarda çocuklu kadınların, yaşlı adamların gözaltına alınıp tutuklandığı haberinin gelmediği bir tek gün bile yok.” tespitinde bulunan Babahan, köşe yazısında özetle şu görüşleri dile getirdi: “Burs veren, öğrenci okutan insanlar ‘terörist’ diye yaftalanıyor, yetmiyor mallarına, mülklerine el konuluyor. Devletlerin en temel kuralı olan mülkiyet hakkının dokunulmazlığı pervasızca çiğneniyor. Yemek fabrikaları, kreşler, gazeteler, üniversiteler, özel okullar, bankalar AKP’lileştiriliyor. Kararları veren de ‘sözde’ bağımsız mahkemeler. Türkiye’nin yargı sisteminin bağımsızlığı ve etik kurallara saygısı artık Amerikan mahkemelerinin konusu oldu. Gerçek adaleti AİHM’nde aramak zorunda kalacağınızdan emin olmalısınız. Zaman Gazetesi, Today’s Zaman, Cihan Haber Ajansı, Aksiyon dergisi, Irmak TV tam da bunu yapmış. Daha bugünden AİHM’ye teslim edilecek nitelikte bir başvuru dilekçesi hazırlayarak Anayasa Mahkemesi’nin kapısını çalmış.”



Hayırseverlere toplu operasyon

Aralarında ev hanımı, eğitimci, işadamının da bulunduğu hayırseverlere yönelik operasyonlar dün de farklı illere sıçradı. ‘Paralel yapı’ iddiasıyla Kocaeli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, polisler, işadamları, yerel gazetecilerle birlikte 88 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ yurtdışında olduğu için gözaltı kararı uygulanamadı.
Karaman merkezli 3 ilde yapılan operasyonda 29 Mayıs’ta gözaltına alınan 19 kişi de dün adliyeye sevk edildi. Aralarında avukat, öğretmen, gazeteci ve işadamlarının bulunduğu isimler ‘örgüte üye olmak, finans sağlamak’ gibi iddialarla suçlandı. Aydın’daki operasyonun odağında İl Gıda Tarım ve Hayvacılık Müdürlüğü ve bazı ilçelerdeki şubeleri yer aldı. 10 kişi gözaltına alındı. Dün Elazığ’da 8, Osmaniye’de 3 gözaltı işlemi yapılırken, Manisa’da ilginç bir gelişme yaşandı. Serbest bırakılan 5 kişiden 3’ü savcının itirazı üzerine tutuklandı. Serbest bırakma kararı ile tutuklama kararını veren hakimliğin aynı olması dikkat çekti. Böylece Manisa’da tutuklananların sayısı 52’ye çıktı.

<< Önceki Haber Terörist denilip mülklerine el konuluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER