Teröristler Erzurum'da karakola saldırdı


PKK'lı teröristler Erzurum'un Tekman ilçesinde Gökoğlan Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlar ile saldırdı. Dün gece saatlerinde yapılan saldırı, anında askerlerin karşı ateşiyle sabaha kadar sürdü.

Teröristlerin önceki gece Erzurum- Bingöl karayolunda asfalt çalışması yapan 8 iş makinasını yakıp kaçması ve Karayazı İlçe Emniyet Müdürlüğüne silahlı saldırıda bulunmasının ardından gece de Tekman'da saldırı gerçekleştirdi. Kırıkhan köyündeki Gökoğlan Jandarma Karakol Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunan terörist gruba, anında karşı atışla cevap verildi. Çatışma aralıklarla sabah saatlerine kadar sürdü. Teyakkkuzda bulunan güvenlik güçleri anında bölgeye sevk edildi. Çatışmanın başlamasıyla birlikte köyün elektrikleri kesildi.

Köy Muhtarı Abdurrahman Ayaz, yatsı namazı vaktinde silah seslerini duyduklarını söyledi. Ayaz, silah sesleriyle birlikte köyün elektriklerinin kesildiğini ifade etti. Aralıklarla sabah saatlerine kadar çatışmanın devam ettiğini belirten Ayaz, saldırıya uğrayan karakol önünde silahla taranmış bir otomobilin bulunduğunu ve karakola kimsenin yaklaştırılmadığını dile getirdi. Köyde vatandaşların tedirgin olduğunu anlatan Ayaz, "Silah sesleriyle birlikte çatışma olduğunu anladık. Elektriklerimiz kesildi. Bir kaç teröristin öldürüldüğü ve yaralı ele geçirildiğini duyduk. Köyde sessizlik ve meraklı bir bekleyiş hakim." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Teröristler Erzurum'da karakola saldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER